HU
Főoldal » Élménnyel teli ízek Zalakaroson » 1. helyezett: Magyarföldi darált -pirított tökmagos kalács

1. helyezett: Magyarföldi darált -pirított tökmagos kalács

2017. 05. 01.
1. helyezett: Magyarföldi darált -pirított tökmagos kalács

Hozzávalók

  • Liszt 30 dkg
  • Margarin 15 dkg
  • Tej 1,5 dl
  • Cukor 3 mk.
  • Élesztő 2 dkg
  • Tojás 1 db
  • Só csipet

Töltelék:

  • Tökmag darálva, pirítva 25 dkg
  • Cukor 10-15 dkg

Kenéshez:

  • Margarin 5 dkg
  • Tojás sárgája 1 db

Recept

A lisztet a margarinnal elmorzsolom. A tejet a cukorral meglangyosítom, beleteszem az élesztőt és felfuttatom. A liszt közepébe mélyedést teszek, beleöntöm a tojást, a tejes élesztőt, csipet sót és kidagasztom, majd 40 percig kelesztem.
Átgyúrom és 25-30 percig kelesztem.

Közben megdarálom a tökmagot, összekeverem a cukorral,- ízlés
szerint cukrosabb illetve nem. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtom,
rászórom a tölteléket, meglocsolom olvasztott margarinnal. Feltekerem mint a bejglit és még 20-25 percig kelesztem. Margarinos tojással kenem meg a tetejét és 30-35 percig sütöm.

letöltés

vissza