HU
Főoldal » Élménnyel teli ízek Zalakaroson » 2. helyezett: Tejfölös tárkonyos vargányaleves sonkás krumpligombóccal

2. helyezett: Tejfölös tárkonyos vargányaleves sonkás krumpligombóccal

2017. 05. 01.
2. helyezett: Tejfölös tárkonyos vargányaleves sonkás krumpligombóccal

Hozzávalók

  • Szárított vargánya: 3 maroknyi
  • Vöröshagyma: 1 db
  • Fokhagyma: 4-5 gerezd
  • Őrölt paprika 2 tk.
  • Tárkony: 1 púpos tk.
  • Főtt krumpli: 3 db
  • Főtt sonka: 15 dkg
  • Tojás: 2 db
  • Bors, só, liszt
  • Fözőtejszín: 3 dl

Recept

A vargányát hidegvízbe áztatjuk, majd áztatás után leszűrjük és a hús alaplevébe rakjuk a hagymával és hagyjuk főni.

A főtt krumplit kinyomjuk, belerakjuk a darált főtt sonkát a sót a borsot, a 2 egész tojást és a lisztet amennyit felvesz, majd kis gombócokat formázunk.

A kevés liszttel fokhagymás rántást készítünk, belerakjuk a színespaprikára és a főzőtejszínnel felengedjük majd a vargánya alaphoz önjük.

Mikor újra elkezd forrni belerakjuk a gombócoka. Mikor a gombócok már feljönnek a leves tetejére akkor készül el és ízlés szerint ízesítjük ételízesítővel.

letöltés

vissza
Nyerjen wellness hétvégét!
Nyerd mega 2 éjszakás wellness pihenést
az Napfény Hotel*** szállodába!
Játszom