HU
Főoldal » Élménnyel teli ízek Zalakaroson 2018 » 3. helyezett: Omlós nyúlcomb, barnamártással, hajdinatészta ágyon

3. helyezett: Omlós nyúlcomb, barnamártással, hajdinatészta ágyon

2018. 06. 01.
3. helyezett: Omlós nyúlcomb, barnamártással, hajdinatészta ágyon

Hozzávalók

hátsó nyúlcomb 2 db
közepes rózsaszín sonkahagyma    1 db
füstölt szlonna 50 g
oliva olaj 2 ek.
száraz vörösbor 2 dl
alaplé 2-3 dl
babérlevél 2 db
kakukkfű 4 ág
jó minőségű étcsokoládé 12 g
vaj 20 g
só, bors ízlés szerint
 
Pácléhez:
száraz vörösbor 0,5 l
fokhagyma 2 gerezd
néhány szelet szalonna katona   
sárgarépa 1 db
paszternák 1 db
rozmaring ág 5 cm

Recept

A nyúlcombokat megtűzdeljük a szalonna katonákkal és a fokhagymacsíkokkal és egy kisebb cserépedénybe tesszük.
A zöldségeket karikára vágjuk ,a fűszerekkel felforraljuk, kihűtjük, és a nyúlcombokra öntjük (minél kisebb az edény,annál inkább ellepi a páclé. 
2-3 napig hűtőben pácoljuk.
Az elkészítés napján leöntjük a páclevet, lecsepegtetjük a hűst és a recept szerint megsütjük.

Elkészítése:
Apró kockákra vágjuk a szalonnát, amit az olívaolajon, lassú tűzön kiolvasztunk, kiszedjük a pörcöket. A húst, fűszerezzük, és mindkét oldalán megpirítjuk, kivesszük, melegen tartjuk. A kockázott hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, egy kevéssel még kiegészítve majd visszatesszük a combokat. Felöntjük alaplével, vörösborral, beletesszük a fűszereket és lassú tűzön fedő alatt megfőzzük. Mielőtt levennénk a tűzről, belekeverjük a csokoládét, összefőzzük, ne égessük meg Újra kivesszük a húsokat, leszűrjük a levet, visszatesszük a tűzre, kissé megmelegítjük, miközben beletesszük a vajat, kavargatva elolvasztjuk, így fényesítve a szószt. Néhány perc alatt sós vízben kifőzzük a hajdina tésztát, rátesszük a húst és sült répával, karfiollal díszítve a mártással meglocsolva tálaljuk.

letöltés

vissza