HU
Főoldal » Turisztikai » Augusztus végétől a sporté a főszerep

Augusztus végétől a sporté a főszerep

2021. 10. 08.
Augusztus végétől a sporté a főszerep
Mindenki kipihente magát a Zalakarosi Fürdőn és a kiváló szállodai szolgáltatásaink igénybevételével...augusztus végétől pedig az aktív kikapcsolódásra helyeződött a hangsúly.
Megrendezésre került a 29. Zalakaros Kosárlabda Kupa, a 40. Sakkfesztivál; majd a Kis-Balaton Kör Futóverseny és ezt követően a MAPEI Tour de Zalakaros kerékpárverseny.

Hat napon át pattogott a kosárlabda augusztus végén a zalakarosi általános iskola tornatermében. Összesen négy korosztályban (junior, kadét, serdülő, gyermek) rekord létszámú csapat jelentkezésével. 26 együttes érkezett az ország minden szegletéből, a legkiválóbb utánpótlás-nevelő műhelyekből. A legidősebbek között a DVTK Miskolc csapata nyert a Kanizsai Vadmacskák ellen. A kadétok mezőnyében a Csata DSE szerezte meg az első helyet. A serdülők aranyérmei a Szeged KE játékosainak a nyakába kerültek. A legifjabbak tornáját a Csata DSE nyerte, ezüstérmesként a Vasas Akadémia végzett. Eredményes és színvonalas versenyt tudhattak maguk mögött a csapatok és szurkolóik.

40. alkalommal feszült figyelemmel kísérhettük végig a sakkozók versenyét a Karos Korzón. A Nemzetközi Sakkfesztiválon és Nyílt Magyar Bajnokságon amatőr és profi sakkozók mérték össze tudásukat. Összesen 61 jelentkező érkezett hazánk minden részéről, illetve Németországból, Lengyelországból és Nagy-Britanniából. A 40 év alatt a Föld minden pontjáról érkeztek már versenyzők a Déli-sarkot kivéve. A verseny védnöke Novák Ferenc, Zalakaros város polgármestere volt. A verseny fő támogatója és rendezője Zalakaros Város Önkormányzata.

Hagyományszerűen, idén már 6. alkalommal szurkolhattunk a Kis-Balaton Kör Futóversenyen. Szeptember 18-án futók töltötték meg Zalakaros új terét, a Karos Korzót. A verseny 2 napos volt, szombaton gyermek, családi és kutyás futás zajlott; vasárnap pedig felnőtt versenyszámok következtek. Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztesének könyvbemutatóján és dedikálásán is részt vehettek a programon résztvevők.

14 év, 20.200 résztvevő az eddig megrendezett MAPEI Tour de Zalakaros kerékpárversenyen. Szeptember utolsó hétvégéjén amatőr és profi biciklisek mérték össze erejüket Gyerekversenyen, Céges csapatversenyen, 33 - 60 és 137 kilométeres távokon. Az idei alkalommal először a város turisztikai vezetősége külön futammal képviseltette magát a versenyen, amelyből hagyományt szeretnének teremteni. 

vissza