HU
Főoldal » Élménnyel teli ízek Zalakaroson » Baconbe tekert Mangalica szűzérme pirított csiperkegombával hozzá Burgonya gánica

Baconbe tekert Mangalica szűzérme pirított csiperkegombával hozzá Burgonya gánica

2017. 05. 01.
Baconbe tekert Mangalica szűzérme pirított csiperkegombával hozzá Burgonya gánica

Hozzávalók

  • Mangalica
  • szűzpecsenye 40 dkg
  • Bacon szalonna 10 dkg
  • Só 1 g
  • Bors 1 g
  • Csiperke gomba 20 dkg
  • Vörös hagyma 1 db
  • Fokhagyma 2 gerezd
  • Kakukkfű 1 g
  • Burgonya 30 dkg
  • Liszt 20 dkg
  • Zsír 5 dkg

Recept

A mangalica szűzpecsenyét lehártyázzuk érmékre vágjuk borsozzuk szalonnával körbetekerjük, s a hűtőbe helyezzük sütésig. A burgonyát meghámozzuk megmossuk kockára vágjuk és sós vízbe feltesszük főni. Ha megfőtt leszűrjük a lisztet beleöntöm jól elkeverem szinte dagasztom a főzőkanállal. A dagasztást addig csinálom míg a burgonya a lisztet be nem vette. Egy serpenyőbe zsírt olvasztok és a masszából galuskákat
szaggatok és aranysárgára sütöm.

A gombát megtörlöm cikkekre vágom. A hagymát apró kockára vágom egy serpenyőbe téve megpirítom, hozzáadom a zúzott fokhagymát és a gombát tovább pirítom fűszerezem só, bors,
kakukkfű. Mikor kész félretesszük.

Egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, ha már elérte a kellő hőfokot beletesszük a szűzérméket és készre sütjük. Mikor már
minden elkészült helyezzük egy nagy tányérra a burgonya gánicát, s mellé a csiperke gombát, s rá a Szűzérméket. Majd díszítjük egy ágacska rozmaringgal.

letöltés

vissza