HU
Főoldal » Hírek » Céges versennyel bővült, világsztárral rajtolt

Céges versennyel bővült, világsztárral rajtolt

2017. 06. 22.
Céges versennyel bővült, világsztárral rajtolt

Június 18-án startolt el nemcsak városunk, de az ország egyeik legnagyobb kerékpáros rendezvénye, a Mapei Tour de Zalakaros.

Az immár tizedik alkalommal megrendezett versenyen az idei esztendőben a kerékpáros legenda, az olasz Andrea Tafi is nyeregbe szállt.

A versenyhez kapcsolódva most először szálltak nyeregbe céges csapatok is, az ő versenyük a „nagyok” rajtja előtti napon, a Szabadics-cég, valamint a társszervező Teker Kerékpáros Egyesület szervezésében és koordinálásával zajlott.

A zalakarosi kerékpáros jamboree nemcsak a sportról szól, családoknak is tökéletes hétvégi program lehet. A 33 km-es Karos Spa Kis-Balaton családi túrán keresztül a 60 km -es Zobori ÉlményPark Teljesítménytúrán át, a leghosszabb 128 km-res Campagnolo Zalakaros maratonig mindenki megtalálhatta azt, amiben kipróbálná magát.

A résztvevők a Gyógyfürdő térről indultak, az útvonal menti frissítőállomásokon kerékpárszerviz is rendelkezésükre állt, a versenyzők biztonságról motoros rendőrök és útvonal-biztosítók gondoskodtak.

Most először, a MAPEI Tour de Zalakaros szombati napján rendezték meg az első hazai kerékpárversenyt céges csapatok számára. A csapat-kihívás nagy érdeklődés mellett zajlott, a szervezők által limitált csapatkeret feltöltése miatt senkinek nem kellett törni a fejét, ugyanis a versengésen 32 céges csapat indult. A 4-5 fős csapatok 33 km-en, egy teljes Kis-Balaton körön tehették próbára magukat, profi időméréssel és útvonal biztosítással.

A céges versenyen városunk két csapattal is képviselte magát: Zalakaros Város Önkormányzatának Zalakarosi Termál Sellők négy fős hölgy csapata, valamint a Zalakarosi Fürdő ugyancsak négy fős csapata is nyeregbe szállt, hogy bebizonyítsa: városunk nemcsak a szavak, de a tettek szintjén is az egészséges, sportos életmódot hirdeti.

A hölgykoszorú elnyerhette a verseny különdíját is, hiszen ők voltak az egyetlen csapat, mely kizárólag női versenyzőkből állt. A céges verseny győztesei a MenDan Hotelben adtak randevút a nap végén egymásnak, ahol az élmények megbeszélése mellett borkóstolásra is nyílt lehetőség, illetve itt adták át a legjobbaknak járó díjakat is. 

A csapatverseny fődíja a 2017 júliusában megnyíló négycsillagos Park Inn by Radisson Zalakaros által felajánlott 10 fős, 2 napos céges rendezvény, valamint szintén a nyertes csapat jutalma lehetett a GESU Bikewear jóvoltából egy céges arculatra szabott profi kerékpáros mez a teljes csapat számára.

A Kódguru Kft. egy közel 200.000 Ft értékű CTM kerékpárt is kisorsolt a nevezők között.

A nevezési díjakból származó bevétel szervezési költségeken felül megmaradó részével a Magyar Kerékpáros Szövetség 2017. évi Siketlimpiára és a 2020. évi Paralimpiára készülő parasport válogatott munkáját támogatták a szervezők.

vissza