HU
Főoldal » Turisztikai » Díszebéddel köszöntötték az új évet

Díszebéddel köszöntötték az új évet

2019. 01. 17.
Díszebéddel köszöntötték az új évet

Díszebéddel köszöntötte az új esztendőt, és köszönte meg együttműködő partnereinek munkáját, eddigi támogatását Zalakaros január 16-án.

A Hotel Freyában tartott újév köszöntő fogadást az önkormányzat, a Zalakarosi Fürdő és a Zalakarosi Turisztikai Egyesület szervezte.

A vendégeket elsőként Novák Ferenc polgármester köszöntötte. Beszédében az elmúlt év történései mellett 2019 kihívásairól szólt.

Jelezte: az év kiemelt beruházása a városközpont fejlesztése lesz, melyre pályázattal nyílik lehetősége Zalakarosnak. 2019 kihívásai között említette az európai uniós parlamenti, illetve a helyhatósági választásokat, melyeket meghatározónak nevezett a város további életére vonatkozóan.  

A várható fejlesztések között említette a polgármester az intézmények, így a közösségi ház további fejlesztését, az ipartelep kialakítását, valamint kerékpárút építést, illetve a kerékpáros turizmus fejlesztéséhez kapcsolódó népszerűsítő kampány indítását. Pályázati támogatással wifi-lefedettség kiépítésére kerül sor, és intelligens gyalogátkelőhely is létesül – mondta.

Cziráki László, a Gránit Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója a fürdő életéről vetett számot a vendégek körében. Hangsúlyozta: a jelenlegi adatok tükrében elmondható, hogy a zalakarosi fürdő kiemelkedően jó évet zárt 2018-ban, és a most zajló, valamint ez évben induló fejlesztések lehetőséget adnak arra, hogy a fürdő még jobb helyen pozícionálja magát a továbbiakban. Az idei az egészség éve lesz a fürdőben, a fejlesztéseket, programokat, lehetőségeket e szlogennek rendelik alá.

A térségi kormánypárti országgyűlési képviselője, Manninger Jenő Zalakaros mint turisztikai hely és gyógyhely jelentőségét, folyamatos fejlődését emelte ki, rámutatva: a látványos fejlődéshez számos uniós forrás is hozzájárult. Ezeknek köszönhető az is – fejtette ki -, hogy Zalakarosra immár nem csak mint az idősek gyógyhelyére gondolnak, hanem a fiatalok és családok településére is.

A fogadáson dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke mondott pohárköszöntőt, melyben a zalai turisztikai jelentőségű települések sikereit méltatta, hangsúlyozva: a helyi önkormányzatok és a települések lakossága minden esetben sokat tett és tesz ahhoz, hogy ezek a települések rangot vívjanak ki és tartsanak meg.

Az ünnepségen a Móra-iskola zeneiskolás növendékei és diákjai kis műsorral, zenével, verssel köszöntötték a vendégeket és az új évet.

vissza