HU

Dotto

Égerösvény

A Termáltó és Ökopart projekt részeként egy új természetismereti tanösvény is született! Az állomások („Köszöntő, Égeres éneke, Zala vize táján, Tőzike tündér tavasza, Ciccegető felfedező”) a környező erdőrészlet élővilágát, az erdő „működését”, a tájrészlet egyéb táji – természeti értékeit / vonzástényezőit, tájalakulási folyamatait dolgozzák fel. Az ismeretek közlése élményalapú, látványos tájékoztató táblákkal, illetve rajtuk elhelyezett számtalan interaktív elemmel („forgatható, bogarászható” valósul meg, állandó mesefigurák kísérik végig a látogatókat az állomásokon. A megközelítés tömegközlekedéssel (buszállomás kb. 700m), kerékpárral (kb. 40m), autóval (parkoló kb. 280m) is lehetséges, számos tábla jelzi a helyszínt. A könnyen bejárható, 250m hosszú pallóösvényen padok is vannak, játszótér kb. 210m-re, mosdó kb. 250m-re van.

A fogadótér és az itt található indítótábla megközelítése mozgáskorlátozottak számára is akadálymentes. Az első táblánál Braille írásos táblák kerültek kihelyezésére.

Kedves Ifjú Felfedezők: tartsatok velünk egy kalandra, ahol egy tanösvényen ismerhetitek meg az erdő titkait! Az öt állomást fél óra alatt bejárhatjátok kényelmesen. Készen álltok??

Nyerjen sétarepülést!
Legyen részeseegy 15 perces sétarepülésnek!
Vegyen részt nyereményjátékunkban!
Játszom