HU
Főoldal » Turisztikai » Egy zalakarosnyi bringás tekert

Egy zalakarosnyi bringás tekert

2018. 06. 18.
Egy zalakarosnyi bringás tekert

Minden zalakarosi lakosra minimum egy bringás jutott aTour de Zalakaros hétvégéjén, hiszen a város 2500 kerékpárost fogadott.

Az idén 11. alkalommal megtartott kerékpáros viadal hatalmas érdeklődés mellett zajlott. Június 16-án, szombaton a Szabadics Ride céges kerékpáros versenyt rendezték meg, melyen 40 cég indult, köztük a Zalakarosi Fürdő kerékpáros csapata is. A profi és hobbi kategóriában indulók a Kis-Balaton körül tekertek, a rendezvény eredményhirdetésére a MenDan Hotelben került sor. A záráson olyan kerékpáros nagyságok is jelen voltak, mint a Giro d’ Italia kétszeres összetett győztese, Gilberto Simoni, illetve a Párizs-Roubaix győztes Andrea Tafi.

A felnőttek versenyét ezen a napon gyermekverseny követte az ökotónál kijelölt pályán, ahol már az egészen aprócskák is pedálozhattak (vagy épp pedál nélküli kerékpárokat hajthattak). A kicsik versenyét a Zobori Élménypark támogatta.

Június 17-én az immár hagyományosnak mondható távok résztvevőit indíthatta Novák Ferenc polgármester a startpisztollyal.

A résztvevők három távon, 33, 60 és 137 kilométeren versenyeztek. A kerékpárosokat alaposan próbára tették a dombok és az erős szél, a jó szervezéssel és a profi háttérmunkával együtt azonban minden résztvevő elégedetten távozhatott.

A verseny lebonyolítását a TEKER egyesület végezte idén, akik közel 200 segítővel együtt gondoskodtak arról, hogy a rendezvény gördülékeny és sikeres legyen.

vissza