HU
Főoldal » Hírek » Élménnyel teli ízek Zalakaroson

Élménnyel teli ízek Zalakaroson

2017. 04. 11.
Élménnyel teli ízek Zalakaroson

 

A magyarföldi tökmagos kalács egészen biztosan felkerül Zalakaros szállodáinak és éttermeinek étlapjára a közeljövőben.

Ez a finomság nyerte el ugyanis a város és a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. által meghirdetett térségi recepterversenyt.

A versengésre bárki nevezhetett saját recepttel, a legjobbnak ítélt ínyencfalatokat zalakarosi séfek a nagykanizsai Thúry-szakközépiskola tanulóinak segítségével április 10-én el is készítették, s ezekből választotta ki a zsűri azt, mely ízvilágával, anyagválasztásával a legjobbnak bizonyult.

 

-         Várossá válásának 20. évfordulóját ünnepelve Zalakaros úgy döntött, hogy újrateríti az asztalt és új kihívások elé állítja az érzékszerveket. Szívügyünk, hogy megőrizzük gasztronómiai értékeinket és az ország más tájairól érkezőkkel is megismertessük a zalai ízeket, természetesen mindezt úgy, hogy közben a zalakarosiak is belekóstoljanak a legjavába – árulta el a kezdeményezés kapcsán Czirákiné Pakulár Judit alpolgármester, akinek zsűritagként közelebbről is volt alkalma megismerkedni a receptek alapján elkészített ételekkel.

-  A receptverseny Czimondor Nádnor, a MenDan Hotel igazgatójának ötlete  alapján indult. A felhívásra rengeteg alkotás érkezett a zalai kincseskamrákból. Ezeket húsz receptre szűkítette a gasztro-leltár és még egy facebook szavazást is bevetettünk, hogy a legjobb tíz recept a zalakarosi séfek által „megelevenedjen” a nagykanizsai Thúry György Szakképző Iskola gasztroműhelyének munkaállomásain mondta Kovács Szabolcs, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A zsűri elnöke, Prikryl József, Venesz-díjas mesterszakács elmondta: az alkotásokban a térségre jellemző alapanyagok kaptak szerepet. Ilyen volt például a konfitált kacsacomb vargányás, babos savanyú kerékrépa-krémmel, grillezett medvehagymás dödölletekerccsel. Biztosan nehéz volt a választás, a zsűrinek komoly fejtörést okozott a legjobb étel kiválasztása. A zsűri tagjai voltak: Prikryl József (elnöke, Venesz-díjas mesterszakács), Czirákiné Pakulár Judit  alpolgármester, Kis-Varga Judit, a Nők Lapja Cafe gasztronómiai rovatának vezetője,  Bai Tamás, a Hotel Karos Spa Executive Chefje, Bezerics Dániel, a Paletta bisztró tulajdonosa, Czimondor Nándor, a Hotel MenDan Zalakaros igazgatója, Csíki Sándor, a Food&Wine  gasztronómiai szakírója és Hézl László Executive Chef.

Májusban kezdetét veszi a karosi gasztro-hónap, melynek keretében a csokorba szedett, 2.0-ás zalai költemények felkerülnek a zalakaros.hu oldalra, valamint a zalakarosi szállodák és éttermek kínálatába.

vissza