HU
Főoldal » Hírek » Elstartolt a Balatoni Hullámvasút!

Elstartolt a Balatoni Hullámvasút!

2019. 04. 13.
Elstartolt a Balatoni Hullámvasút!

Egyedülálló turisztikai attrakciót kapott a Balaton

A Zobori Élmény Park Holnapocska Táborban Magyarország első fix telepítésű hullámvasútja mellett egy új fogadóépületet és látogatóközpontot is avattak.

A 281 méter hosszú hullámvasút a Kisfaludy turisztikai fejlesztési program keretében valósult meg.

Az 1,27 milliárd forintos beruházásban ugyanakkor új pályával bővült a csónak csúszda, valamint új pihenőtér létesült egy már meglévő épület bővítésével. Mindezek mellett fogadóépület és látogató központ is épült.

Az átadón a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter is részt vett. Rogán Antal elmondta, a kormány célja, hogy 2030-ra Magyarország legyen Közép-Európa vezető turisztikai térsége. Szavaiból kiderült, a következő évtizedben 828 milliárd forint forrást szán a kormányzat a magyar turizmus kifejezetten Budapesten kívüli fejlesztéseire.

"Zalaszabar megelőzte Budapestet, ugyanis Magyarország első fix telepítésű hullámvasútja is itt épült fel, illetve ilyen színvonalú, gyerekeknek szolgáló élménypark máshol sincs az országban"

- mutatott rá a politikus.

Kilenc hónappal a határidő előtt készült el a beruházás

Szabadics Zoltán, a tábor alapítója a szombaton átadott projektet beszédében a legnagyobb és legfontosabb beruházásnak nevezte. Hangsúlyozta, kilenc hónappal a határidő előtt avatták fel az újonnan felépült elemeket, amiért külön köszönetet mondott a munkálatok kivitelezőinek.

Hangsúlyozta, a táborban megfordult több ezer gyermektől három dolgot tanultak. „Hogy kell ok nélkül örülni; hogy kell mindig valamilyen foglalatosságba merülni; és hogy kell kiméletlenül kiharcolni azt, amit ő akar. Ennek megfelelően az elmúlt nyolc év minden szabad forrását ide építettük be” - fogalmazott Szabadics Zoltán. Hozzátette, azt a célt tűzték ki, hogy a balatoni régió legvonzóbb élményparkját és táborát valósítják meg, amihez Zalaszabar és a kormány is sok támogatását is elnyerték, utóbbit a Kisfaludy-programon keresztül.

Forrás: https://magyarepitok.hu/egyedulallo-turisztikai-attrakciot-kapott-a-balaton?fbclid=IwAR17arKlRcr5ISGcqhDlHXLUkwiUGqmzQoYgdJc_STdimVcuUN_jUeHDQyc

vissza