4 személyre:
2 egész fácán | |
hagyma | 10 dkg |
zellergumó | 10 dkg |
sárgarépa | 10 dkg |
fehérrépa | 10 dkg |
fokhagyma | 2 dkg |
libazsír | 2 dkg |
só | |
friss kakukkfű ág |
Csicsóka püré:
csicsóka | 80 dkg |
tej | 1,5 dl |
vaj | 10 dkg |
só | ízlés szerint |
Zöldségköret:
bébi répa | 4 db |
ördögszekérgomba | 4 db |
bébi fehérrépa | 4 db |
kelbimbó | 16 db |
karalábé | 1 db |
A gombát félbe vágjuk a hosszanti irányban, kevés olívaolajon, de forró serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk. A végén sózzuk.
Az előfőzött zöldségeket vajban készre pároljuk, ha kész megszórjuk apróra vágott petrezselyem zölddel.
A fácán melleket sózzuk, majd forró serpenyőben libazsíron megsütjük. A bőrös felével kezdjük a sütést, nagyon ügyelve nehogy kiszáradjon, így veszítve a finom ízéből.