HU
Főoldal » Élménnyel teli ízek Zalakaroson 2018 » Fácán melle és combja csicsóka pürével, zöldségekkel, és ördögszekér gombával

Fácán melle és combja csicsóka pürével, zöldségekkel, és ördögszekér gombával

2018. 06. 01.
Fácán melle és combja csicsóka pürével, zöldségekkel, és ördögszekér gombával

Hozzávalók

4 személyre:

2 egész fácán
hagyma 10 dkg
zellergumó 10 dkg
sárgarépa 10 dkg
fehérrépa 10 dkg
fokhagyma 2 dkg
libazsír 2 dkg
friss kakukkfű ág      

 

Csicsóka püré:

csicsóka                   80 dkg
tej 1,5 dl
vaj 10 dkg
ízlés szerint

 

Zöldségköret:

bébi répa 4 db
ördögszekérgomba    4 db
bébi fehérrépa 4 db
kelbimbó 16 db
karalábé 1 db

Recept

Az egész fácánról leszedjük a combokat és a melleket. Ezeket félre tesszük. A megmaradt fácáncsontokat több darabra vágjuk, és forró zsiradékban barnára pirítjuk. Hozzá adjuk a kisebb darabokra vágott zellert, sárga és fehérrépát, hagymát, és fokhagymát. A zöldségeket is alaposan lepirítjuk a fácáncsontokkal együtt. Felengedjük vízzel, hogy bőven ellepje. Hozzáadunk sót és a fűszereket. Lassú tűzön egy órán át főzzük, átszűrjük a mártást, és ha szükséges lisztes vajjal sűrítjük.  A lefejtett fácán combokat sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel és fokhagymával fűszerezett libazsíron készre konfitáljuk.
 
Csicsóka püré:
A megtisztított csicsókát kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és áttörjük. Vajjal és tejjel habosra keverjük.
 
Zöldségköret:
A megtisztított bébi zöldségeket sós cukros vízben félig megfőzzük. A karalábéból gyöngyöket formázunk ezt is előfőzzük a lében. A kelbimbót is előfőzzük sós lében.

A gombát félbe vágjuk a hosszanti irányban, kevés olívaolajon, de forró serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk. A végén sózzuk.

Az előfőzött zöldségeket vajban készre pároljuk, ha kész megszórjuk apróra vágott petrezselyem zölddel. 

A fácán melleket sózzuk, majd forró serpenyőben libazsíron megsütjük. A bőrös felével kezdjük a sütést, nagyon ügyelve nehogy kiszáradjon, így veszítve a finom ízéből.

letöltés

vissza