HU
Főoldal » Élménnyel teli ízek Zalakaroson » Fokhagyma mártás Trombita gombával és főtthússal

Fokhagyma mártás Trombita gombával és főtthússal

2017. 05. 01.
Fokhagyma mártás Trombita gombával és főtthússal

Hozzávalók

  • Fokhagyma 5 dkg
  • Tej 3 dl
  • Tejszín 2 dl

Sűrítéshez:

  • Liszt 8 dkg vagy
  • Keményítő 5 dkg
  • Vaj 20 dkg
  • Hús alaplé vagy víz 2 dl
  • Szárított
  • trombita gomba 4 dkg
  • Sertéscomb 1,8 kg

Recept

1 kis fej fokhagymát gerezdekre vágjuk és a hús alaplével
megfőzzük, majd turmixoljuk.
Egy lapos kanál szárított trombita gombával tovább
főzzük,közben lisztes tejfölt vagy tejszínes habarást
keszítünk. Kevergetve az alapléhez öntjük, majd tovább keverjük még besűrűsödik és egy evőkanál vajjal gazdagítjuk ettől simább és bársonyosabb lesz.

Ízlés szerint ízesítjük.

letöltés

vissza
Nyerjen sétarepülést!
Nyerd mega 3 fő részére szóló sétarepülést!
Játszom