HU

II. Zalakaros - Kis-Balaton Futóverseny

Versenyszámok:

Váltókra vonatkozó információk:
3 fő teljesíti a távot. Az első futó lehet egyéni induló is. A váltás jól észlelhető pontokon lesz. A csapattagok mindegyikének lesz egy saját rajtszáma, melyet a váltáskor át kell adni a következő futónak.


Térképek

Tízes (10 km)

Zalakaros - Garabonc - Zalakaros

Jelmagyarázat:
5 km forduló
F frissítő
R+C+F rajt, cél, frissítő

10km

Félmaraton (21 km)

Zalakaros - Garabonc - Nagyrada - Zalaszabar - Nagyrada - Garabonc - Zalakaros

Jelmagyarázat:
10.5 km forduló
F frissítő
R+C+F rajt, cél, frissítő

21km

Kis-Balaton Kör (34 km)

Zalakaros - Garabonc - Nagyrada - Zalaszabar - Kis-Balaton - Balaton-magyaród - Zalakaros

Jelmagyarázat:
F frissítő
R+C+F rajt, cél, frissítő

34km

Útvonalak leírása:

A Rajttól kétszer jobbra fordulva a zalakomári útelágazásig (félpályás útvonal lezárással) halad a mezőny Zalakaros település végéig Garabonc irányban, ahol választhatóan a kerékpárútra lehet letérni, amely a garabonci tábláig tart.

Garabonc vége előtt (egy dupla kanyar után) lesz az 5 km-es fordító, frissítő ponttal egybekötve. A Félmaraton és a Kis-Balaton táv útvonala folytatódik tovább Nagyradán át Zalaszabar település közepéig ahol a 10 km-s fordítónál frissítő is várja a futókat. A Kis- Balaton Kör futói áthaladnak Zalaszabar területén és Zalavár irányába kanyarodva érik el a Kis-Balaton töltés útvonalát.
Az út mindkét oldalán a Kis-Balaton látképe tárul a futók elé.

A Zalavári híd után közvetlenül jobbra fordulva frissítő állomás lesz és itt kezdődik el a Kis-Balaton kerékpárút, amelynek jobb oldalán a Zala folyó és a Kis –Balaton látható.

Egy kis hídon átfutva lesz a hallépcső, ahol a kerékpárút balra kanyarodik a Kányavári sziget irányában, a kerékpárút végén frissítőpont fogadja a futókat, majd itt is balra kanyarodva kifutnak Balatonmagyaród irányába vezető útra. Balatonmagyaródot elhagyva a Bivalyrezervátum bejáratánál is frissíthetnek a futók.

Zalakomár településen az első és második útkereszteződésben is jobbra tartva fordul el az út Zalakaros irányába. A Kiskápolnánál, amely merőleges az útra, szintén jobbra tartva kell haladni Zalakaros irányába, a reptér mellett lesz az utolsó frissítési pont a cél előtt kb. 2.5 km-re. Zalakaros települést elérve a futók a második útkereszteződésnél balra fordulva futhatnak be a Célig.

Nevezési díjak:

Távok Felnőtt Felnőtt (előnevezési díj) 15-18 év 15-18 év (előnevezési díj) 10-15 év 10-15 év (előnevezési díj)
Kis-Balaton Kör 6000 Ft 5000 Ft - - - -
Félmaraton 5000 Ft 4000 Ft 1500Ft 1000 Ft - -
Tízes 3000 Ft 2000 Ft 1500Ft 1000 Ft ingyenes Ingyenes
Váltó 6000 Ft 4500 Ft 3000Ft 1500 Ft - -

A Kanizsa Futóklub, a Zalakarosi Futrinkánk és a zalakarosi lakosok részére az egyéni nevezés díjából 1000 Ft kedvezményt biztosítunk minden távon. A kedvezményes ár a váltó versenyre nem vonatkozik, más kedvezménnyel nem vonható össze.

A nevezési díj tartalmazza:

A rajtszám felmutatásával egyszeri alkalommal ingyenes belépési lehetőséget biztosítunk a Zalakarosi fürdőbe az alábbi napok egyikén: 2017. szeptember 22-23-24., továbbá a 
rajtszámmal rendelkezők között a verseny végén értékes ajándékokat sorsolunk ki!

Nevezési lehetőségek:

Előnevezés:

RunCardKedvezményes nevezés:

Korosztályok és távok:

A futóversenyen a legalább 10. életévüket betöltött sportolók indulhatnak. Amennyiben a jelentkező életkora alapján még nem töltötte be a 16. életévét, úgy a versenyen való részvétel feltétele, hogy törvényes képviselője aláírja a jelentkezési lapot, ezzel hozzájárulva az adatok kezeléséhez.

Díjazás:

Minden távon az abszolút 1.-3. helyezettjei (fiú – lány, férfi – nő) kupadíjazásban, minden kategória 1.-3. helyezettjei (fiú – lány, férfi – nő) érem és oklevél díjazásban részesülnek. A versenyszámokat teljesítők emlékéremben részesülnek.

A vegyes csapatokat a férfi kategóriában értékeljük, a több korosztályból álló csapatokat a legidősebb futó szerinti kategóriában.Egyéb információk:

A versenyen az időmérés chip segítségével történik.
Frissítési pontok a rajt/cél területén kívül, minden távon, 5 km-ként lesznek kihelyezve.
Országúti futóverseny, nem lesz útlezárás, mindenki saját felelősségére, a KRESZ szabályait betartva vesz részt a rendezvényen. Kiskorúak részére szülői beleegyezés szükséges, aláírással!

Rendezők:

Támogatók:

logo_vertical_2mcdonald-s-logo-1E9F99D2ED-seeklogo.com

A versennyel kapcsolatos friss információkról folyamatosan értesülhetnek ezen az oldalon.

Információ: Zalakarosi Turisztikai Egyesület

Nézze meg a tavalyi versenyről készült képeket »


Szállásajánlat:

Ha szeretné megismerni Zalakarost és a környékét, valamint kicsit több időt szeretne itt eltölteni, a következő oldalon kérhet ajánlatot, vagy akár le is foglalhatja szállását.

Szállások Zalakaroson »

Egyénileg jelentkezekVáltóban jelentkezek
Nyerjen sétarepülést!
Nyerd mega 3 fő részére szóló sétarepülést!
Játszom