HU
bike-logo1 bike-logo1 bike-logo1 bike-logo1

This webpage has been produced with the financial assistance of the European Union.
The content of the webpage is the sole responsibility of the Beneficiary City of Zalakaros and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union and/or the Managing Authority.

Zalakaros Aspetta Il Giro
- Go Bike 2.0 -

 

Örömmel folytatjuk a ZALAKAROS GO BIKE programunkat, amelynek keretében idén is kedvezményes belépőt igényelhetsz a ZALAKAROSI FÜRDŐBE, amennyiben kiváltod a GO BIKE 2.0 TICKET-ed a helyi TOURINFORM IRODÁBAN!

Érkezz bringával, vagy bérelj minimum 2 órára bringát 10% kedvezménnyel (2020.03.01. és 2020.06.15 között) a zalakarosi Tourinform iroda Kerékpáros Centrumában és máris jogosult vagy a ticketre!


Kerékpárosbarát Hotelek


M i é r t  p o n t  b r i n g á b a n  u t a z u n k ?

Bár Zalakaros elsődleges vonzereje a három generációs, négy évszakos családi fürdője, mára az aktív élet szerelmesei sem unatkoznak, ha a városba látogatnak, hiszen elhelyezkedése, környezete kiválóan alkalmas az aktív szabadidős tevékenységekhez, így a kerékpározáshoz is. A lenyűgöző természeti környezet, a tiszta levegő, egyre több bringást csábít Zalakarosra, amelynek így már egyre tartalmasabban cseng mottója is: Meríts erőt a természet csodáiból!

A zalakarosi három generációs, négy évszakos családi fürdőA zalakarosi három generációs, négy évszakos családi fürdő

A kerékpározás szerelmesei a Kis-Balaton közvetlen közelében róhatják a kilométereket olyan bringával is megközelíthető attrakciókat vonva be a túrába, mint a lenyűgöző Kányavári-sziget, a Kápolnapusztai Bivalyrezervátum, a Kis-Balaton ház, a Zobori Élménypark, a zalamerenyei Pálos Malom és még sorolhatnánk a kis területen könnyen bejárható látványosságokat. Zalakaros és a Kis-Balaton környékének egyik legfőbb előnye kerékpáros szempontból, hogy alacsony gépjárműforgalommal és minőségi, csodaszép helyeken vezető kerékpárutakkal is számolhatunk.

 

Kis-BalatonKerékpártúra sok van, de Kis-Balaton csak egy!

A helyi attrakciók többsége olyan célpont lehet egy bringatúrán, amely rövid idő alatt megtekinthető, tehát többet is összekapcsolhatunk egy napi programban. Sőt, különböző érdeklődési körű túrázók is megtalálhatják a számításukat. A természeti látványosságokat kutatók megállhatnak az említett Bivalyrezervátumnál, vagy a Kányavári-szigeten, másokat egy borkóstoló, pince-látogatás, vagy a pálinkafőzde felfedezése érdekelhet, míg a családosok az élményparkban szórakozhatnak a gyerekekkel.

Mindezeket 20-30-40 kilométeres túrákra fűzhetjük fel. Már az sem lehet akadály, ha nem kerékpárral érkeztünk, mert bérelhetünk a helyi Kerékpáros Centrumban, ahol több, mint 40 db minőségi, vadonatúj kerékpár áll rendelkezésünkre, sőt vannak lehetőségek elektromos rásegítéses kerékpárok bérlésére is, ha valaki szükségesnek érezne egy kis plusz hajtóerőt az emelkedőkön.

Minden év június második felében kerül megszervezésre a Mapei Tour de Zalakaros országúti kerékpárverseny, amely 2500 nevezőjével, mára a bringások egyik kedvenc hazai örömünnepévé nőtte ki magát. A kerékpáros hétvége már minden korcsoport számára kínál alternatívát: gyermekversenyt a legkisebbeknek, családi bringatúrát a Kis-Balaton körül minden generációnak és valódi megmérettetést a zalai dombokon keresztül, 60 és 137 km-en. 2019-ben harmadszor került megrendezésre a céges időfutam csapatverseny, ami egyre népszerűbb eleme a bringás rendezvénynek. A Tour de Zalakaros tipikus „hosszú hétvégi” esemény, amikor a város környékén 3 napig minden a bringázásról szól, érdemes tehát erre az időpontra igazítani egy tartalmas kikapcsolódást.


Mapei Tour de ZalakarosMapei Tour de Zalakaros

A kiváló adottságokra a város a Zalakaros Go Bike kampánnyal erősített rá, amelynek keretében egyedülálló összefogás valósulhatott meg Zalakaroson: a Zalakarosi Fürdő és a szálláshelyek bringás kedvezményekkel és csomagokkal, a Tourinform-iroda és a Kerékpáros Centrum akciós kerékpárbérléssel, a város új kerékpárúttal és szemléletformáló túrák szervezésével, a gasztronómia pedig Magyarország első bike food ételével csatlakozott a kerékpáros tematikához.

 

Bringás életérzés Zalakaroson


Nézd meg az előző évek Mapei Tour de Zalakaros versenyeinek összefoglaló videóit