Zalakaros idén is új kihívás elé állította az érzékszerveket: az Élménnyel Teli Ízek programot vadgasztronómiai tematikával folytatva, a Zalaerdő Zrt.-vel közösen, két kategóriában is receptversenyt hirdetett a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft.
A felhívásra több, mint száz alkotás érkezett, klasszik kategóriában elsősorban hagyományokon alapuló, zalai vadétel recepteket várták, de fontos szempont volt az ételek étlapra vihetősége is.
A SVÉT-tel, azaz a Stílusos Vidéki Éttermiség-gel közösen az ország első WILD FOOD ételét is keresték, amelynek strandi pavilonoktól kezdve, a fesztiválokon át, egészen a fine-dining-ig képviselnie kell majd a GO WILD küldetését.
A döntőbe jutott recepteket 2018. május 8-án, zalakarosi séfek tolmácsolásában kóstolhatta meg a zsűri, ők választották ki a kategória győztesét, Zalakaros kedvenc vadételét. Az ország első Wild Food-ját a SVÉT zsűrizte.
A képekre kattintva megtekinthetőek a díjazott ételek fotói nagyobb méretben!
Ludányi Emőke által készített: Omlós nyúlcomb, barnamártással, hajdinatészta ágyon
Nagy László - Mustáros őztokány, pirított leveszöldséggel és hozzá gánica tallér
Varga Péter – Zalai vaddisznópofa
A zsűri tagjai:
Zalakaros kedvenc Klasszik vad étel receptje díj: 100.000 Ft készpénz.
Az ország első WILD FOOD étel receptje díj: 2 éjszakás, félpanziós wellness pihenés 2 fő részére, a HOTEL KAROS SPA**** superior jóvoltából.
Mindkét kategória győztese egy-egy egyedi készítésű ZALAKAROS GO WILD gravírozott emléktárggyal büszkélkedhet, és természetesen mind a 10 döntőbe jutott recept beküldője értékes ajándékcsomaggal lesz gazdagabb Zalakaros város jóvoltából!