HU
Főoldal » Hírek » Hagyományainkat megélni kell

Hagyományainkat megélni kell

2018. 01. 20.
Hagyományainkat megélni kell

Hagyományaink csak akkor maradhatnak meg, ha megéljük őket.

„A kultúra egy fontos részét, a hagyományt nem ápolni kell, hisz nem beteg. Nem őrizni kell, mert nem rab. Hagyományaink csak akkor maradhatnak meg, ha megéljük őket” - idézte Sebő Ferencet a Magyar Kultúra Napja alkalmából tartott városi ünnepségen Novák Ferenc polgármester.

A Himnusz születését településünk immár hagyományos módon a városban működő művészeti csoportok bemutatkozásával ünnepli. A csoportok évről évre nívós műsorszámokkal lépnek közönség elé, s ez az idei évben sem volt másként. A legkisebbektől, azaz az óvodásoktól a legidősebbekig minden korosztály képviselte magát az iskolában tartott kultúra napi ünnepségen, s az együttesek a lehető legsokoldalúbban bizonyították be, hogy méltó módon élik meg, hordozzák magukban és adják át másoknak helyi hagyományainkat.

Bemutatkozott a Búzavirág, a Rügyecske, a Zöld Ág, a Karos Táncegyüttes, a Bottal-fogó, a Dalárda-Vegyeskar, a Vonós Kamarazenekar, a Női Kar, a Karos Fúvósegyüttes, zongorán játszott Szabó Benjamin, saját versét és a magyar nyelvről vallott nézeteit oszotta meg a közönséggel Kiss Mihály, s itt vehette át a könyvtár által a fürdő 50. születésnapjára kiírt meseíró pályázata felnőtt kategóriájában a legjobbnak járó díját Pataki Jánosné.

Húsz esztendős működésének tiszteletére emléklapot nyújtott át Novák Ferenc polgármester a Vonós Kamarazenekarnak és a Karos Fúvósegyüttesnek, s a műsor végén a fúvósok biztatására a közönség is dalra fakadt.

vissza