HU
Főoldal » Turisztikai » II.MenDan Kis-Balaton Futóverseny

II.MenDan Kis-Balaton Futóverseny

2017. 09. 24.
II.MenDan Kis-Balaton Futóverseny

Kis-Balaton futóverseny és családi futónap

Több mint kétszázötven futó mérette meg magát

Főszerepben a futás. Így jellemezhetnénk a szeptember 23-24-i zalakarosi sport hétvégét, hiszen két napon át a futás állt a sportkínálat középpontjában városunkban.

Több mint 250 résztvevőt mozgatott meg a második alkalommal megrendezett Kis-Balaton Futóverseny, mely ebben az évben a verseny fő támogatóját megjelenítendő, a MenDan Zalakaros Kis-Balaton Futóverseny nevet viselte.

Ugyancsak első ízben szervezték meg a versenynapot megelőzően a Szabadics gyermek- és családi futóversenyt, melynek fő támogatója a Szabadics a Gyermekekért Alapítvány volt.

A versengéseket az önkormányzat, a Zalakarosi Turisztikai Egyesület, a Zalakarosi Futrinkák és a Zalakaros Sportjáért Közhasznú Közalapítvány szervezték és koordinálták, a gyakorlati megvalósításban polgárőrök, önkéntesek és a Kanizsa Futóklub tagjai is közreműködtek.

Mindkét versenynap remek hangulatban és igazi futóidőben telt. A sportolókat Czirákiné Pakulár Judit alpolgármester és Czimondor Nándor a MenDan Magic Spa& Wellness Hotel Igazgatója köszöntötte, s közösen adták át a versenyek végén a győzteseknek a megérdemelt érmet, kupát és oklevelet.

A gyermek- és családi versenyen tíz család, összesen ötven futó képviselte magát, akadtak olyan családok is, akik zalakarosi nyaralásukból „áldoztak” egy délelőttöt erre a programra. A fő versenyen, vasárnap az indulók 10 és 21 km-en, illetve a 34 kilométeres Kis-Balaton körön mérethették meg magukat, utóbbin egyéni és váltófutásra is lehetőség nyílt.

A futókat a nagykanizsai Fitpoint Mozgásközpont vezető edzője, Pintér Andrea és segítője, Kuzma Fanni melegítette be meglehetős alapossággal, a futókat Czimondor Nándor, a MenDan Hotel igazgatója köszöntötte és indította útnak. Mielőtt a már izgatottan dobogó lábak futásnak indulhattak volna, a verseny igazi névadójáról, magáról a Kis-Balatonról hallgathattak meg egy csodálatos Fekete István idézetet a résztvevők, hogy ezzel felvértezve aztán saját maguk is megtapasztalhassák a kis-balatoni táj megejtő szépségét.

S bár a maga választotta táv mindenkinek küzdelmes volt, a befutók egyöntetűen megállapították: profi és gördülékeny szervezés, csodás zalai táj, minőségi frissítés várta őket. 

vissza