Mártáshoz:
Sűrítéshez:
Gombóchoz:
Töltelék:
Csont nélküli tarját sóval, borssal megszórom és hirtelen átsütöm kevés vizet öntök alá, kicsit párolom, ha megpuhult zsírjára sütöm, amíg sül a hús addig készítem a gombócót.
1kg héjában megfőtt és áttört burgonyát elvegyítünk 2 evőkanál olajjal, 20-30 dkg liszttel / attól függ mennyire lisztes a burgonya / 1 evőkanál búzadarával, sózzuk és 1 tojással összegyúrjuk.
A fél cm vastagságúra kinyújtott tésztát felkockázom mindegyik közepébe kevés hagymával párolt, sóval, borssal összepárolt szeletelt vargányát tettem. Gombócokat formáztam belőlük, sós vízben addig főztem, míg a gombóc feljött a víz tetejére
és egyet forr.
A fokhagyma mártáshoz kevés olajon lisztet forgattam át, rádobtam 3 gerezd zúzott fokhagymát, felöntöttem kb. 2-3 dl vízzel, egy húsleves kockával és kb 5 dkg reszelt sajttal,
borssal ízesítve készre főzöm, 1 dl főzőtejszínnel felöntöttem.
A kész ételt petrezselyem zölddel díszítettem.