HU
Főoldal » Élménnyel teli ízek Zalakaroson » Innovációs különdíj: Vargányával töltött gombóc sült tarjával és fokhagyma mártással

Innovációs különdíj: Vargányával töltött gombóc sült tarjával és fokhagyma mártással

2017. 05. 01.
Innovációs különdíj: Vargányával töltött gombóc sült tarjával és fokhagyma mártással

Hozzávalók

  • Sertéstarja 1,8 kg
  • Só, őrölt kömény ízlés szerint
  • Étolaj 2 dl

Mártáshoz:

  • Fokhagyma 5 dkg
  • Tej 3 dl
  • Tejszín 2 dl

Sűrítéshez:

  • Liszt 8 dkg vagy
  • keményítő 5 dkg
  • Vaj 20 dkg

Gombóchoz:

  • Burgonya 2 kg
  • Liszt 50 dkg
  • Tojás 4 db
  • Só ízlés szerint

Töltelék:

  • Vargánya 30 dkg
  • Póréhagyma 1 db
  • Étolaj 2 dl
  • Friss petrezselyemzöld 2 cs
  • Őrölt fehér bors ízlés szerint
  • Só ízlés szerint

Recept

Csont nélküli tarját sóval, borssal megszórom és hirtelen átsütöm kevés vizet öntök alá, kicsit párolom, ha megpuhult zsírjára sütöm, amíg sül a hús addig készítem a gombócót.

1kg héjában megfőtt és áttört burgonyát elvegyítünk 2 evőkanál olajjal, 20-30 dkg liszttel / attól függ mennyire lisztes a burgonya / 1 evőkanál búzadarával, sózzuk és 1 tojással összegyúrjuk.
A fél cm vastagságúra kinyújtott tésztát felkockázom mindegyik közepébe kevés hagymával párolt, sóval, borssal összepárolt szeletelt vargányát tettem. Gombócokat formáztam belőlük, sós vízben addig főztem, míg a gombóc feljött a víz tetejére
és egyet forr.

A fokhagyma mártáshoz kevés olajon lisztet forgattam át, rádobtam 3 gerezd zúzott fokhagymát, felöntöttem kb. 2-3 dl vízzel, egy húsleves kockával és kb 5 dkg reszelt sajttal,
borssal ízesítve készre főzöm, 1 dl főzőtejszínnel felöntöttem.

A kész ételt petrezselyem zölddel díszítettem.

letöltés

vissza
Nyerjen sétarepülést!
Nyerd mega 3 fő részére szóló sétarepülést!
Játszom