HU
Főoldal » Turisztikai » Ínycsiklandó, zalai borok a miháldi Vig Pincészetben

Ínycsiklandó, zalai borok a miháldi Vig Pincészetben

2021. 11. 16.
Ínycsiklandó, zalai borok a miháldi Vig Pincészetben

A Miháld községben található Vig Pincészet szőlészete immáron több mint 30 éves múltra tekint vissza, így bizton állíthatjuk, hogy a szőlőművelés és borkészítés tudománya itt is apáról – fiúra szállt. E kis családi vállalkozás, amely pillanatnyilag 3,5 hektár szőlőterülettel rendelkezik, az általa megtermelt teljes szőlőmennyiséget feldolgozza és borként értékesíti.

Ily módon válik lehetővé egyrészt a régi vásárlói kör mindenkori kiszolgálása, illetve a 260 éves, autentikus borospincében történő vendéglátás is, amelyben a borosgazda gyakorta különféle boresteket és borvacsorákat szervez. A helyszínen található továbbá egy 50 fő férőhellyel rendelkező borterasz is, ahol az ínycsiklandó nedűk mellé remek kemencés ételek kerülnek felszolgálásra.

A pincészet borpalettáján fehér, nem szokványos (Kabar, Rozália) illetve közismertebb fajták (Chardonnay, Szürkebarát, Israi Olivér) egyaránt megtalálhatók. A szortiment többi tagja a közkedvelt fajtákból, Kékfrankos Rozé, valamint Merlot és Cabernet Franc tevődik össze.

Ez utóbbi fajtákból házasítások is születtek, amelyek szép, testes vörösborokat eredményeztek s amelyekkel számos díj és elismerés nyertesévé vált a Vig Pincészet a különböző megmérettetéseken. Példaként említhetjük Zalakaros Város Bora címet, amelyet több ízben is elnyert a borosgazda az utóbbi évek során.

Jövőbeli céljaik között szerepel a pincészet produktumainak minél szélesebb körű megismertetése, a borászat technológiai fejlesztése, emellett pedig szándékukban áll a pincészet környezetének borturisztikai fejlesztése is szálláshely lehetőségek kialakítása által.

A blogbejegyzés az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program 2014-2020 támogatásával valósul meg.

vissza