HU
Főoldal » Hírek » Játékokban tobzódva

Játékokban tobzódva

2016. 09. 23.
Játékokban tobzódva

A gyerekeket elnézve, biztosan nem kell sajnálnunk a kertmozi mellett lebontott régi játszóteret.

Helyette ugyanis kaptak a gyerkőcök nemcsak egy vadonatúj, de a korábbinál jóval több elemből álló, és több korosztályt kiszolgáló játszóteret, melyet szeptember 22-én ünnepélyesen át is adtak rendeltetésének.

- A kertmozi melletti játszótér rendkívül népőszerű volt nemcsak a zalakarosi és környékbeli, de a városunkban vendégként tartózkodó gyerekek között is. Ezért, amikor kiderült, hogy a korábbi fa játszótér a szigorú biztonsági előírásoknak már nem felel meg, egyértelmű volt önkormányzatunk számára, hogy azt pótolni kell. Saját forrásból, 12 millió forint ráfordítással jött létre ez a csodálatos, minden tekintetben színes játszótér, mely akár a Bodahegyi úti szerves folytatásának is nevezhető - mondta el az avatáson Novák Ferenc polgármester.

Manninger Jenő miniszteri biztos, országgyűlési képviselő a beruházás családbarát jellegét emelte ki.

- Zalakaros fejlesztéseinek jelentős része a családok körül forog, ez rendkívül vonzóvá és népszerűvé teszi a várost - hangsúlyozta. - A fürdő vizes létesítményei, a város tanösvényei, kerékpáros fejlesztései, az öko-tó és a most átadni kívánt játszótér is a családokra összpontosít, a gyerekekre, a jövőnkre.

A beszéd "főszereplői" ezalatt már türelmetlenül topogva várták, hogy végre birtokba vehessék az új játékokat. Ez a zeneiskolások kis műsora és a szalagátvágás után meg is történhetett, s a fiatalok hamar bebizonyították, hogy ezen a játszótéren nemcsak a legkisebbek, de az általános iskolások, sőt a kiskamaszok is remekül tudják érezni magukat.

vissza