HU

Kápolnapuszta Bivalyrezervátum

Kápolnapuszta - Bivalyrezervátum

2020. május 7-től ismét megnyílik a Kápolnapusztai Bivalyrezervátum bemutatóhely!

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság szabadtéri látogató-és bemutatóhelyei látogatásához az Önök, vendégeink és munkatársaink védelme érdekében a védelmi intézkedésekről szóló 168/2020. (IV. 30.) Korm. rendelet alapján 2020. május 6-tól visszavonásig az alábbi intézkedéseket hozta:

helyszín: Kápolnapuszta (Balatonmagyaródtól 3 km)
GPS: 46.581917, 17.203002

Nyitva tartás:

egész évben, január 1. kivételével

Belépődíj

A belépődíj az ÁFA-t és a látogatókra vonatkozó balesetbiztosítás díját is tartalmazza.

*Kedvezményezett:

A kedvezményt a kedvezményre jogosító, érvényes okmány (pl. hatósági igazolvány, útlevél, személyi igazolvány) felmutatásával lehet igénybe venni.
A belépődíj az ÁFA-t tartalmazza.

Információ:
tel.: 70/236-7401
bfnp.kisbalaton@gmail.com
www.bfnp.hu

A rezervátumban hazánkban a legnagyobbnak számító, látogatható bivalyállomány látható. Az állatok megfigyelésében távcső és kilátó segíti a látogatót, amellyel a szerencsések a dagonyázó, legelésző bivalyok mellett a fürgén futkározó ürgéket is megfigyelhetik. Téli időszakban a bivalyok az istállóban látogathatók meg.

Az egész évben nyitva tartó rezervátumon 800 méteres, kitáblázott sétaút vezet végig, a kicsiket játszótér és állatsimogató várja. Az istállóban régi fényképek és a hagyományos bivalytartás eszközei tekinthetők meg. A fogadóépületben berendezett tárlat a Kis-Balaton gazdag élővilágát mutatja be.

Látogassa meg az ország legnagyobb bivalycsordával rendelkező rezervátumát! A mesélő sétaút és az interaktív kiállítás igazi élménnyé varázsolja a bivalyokkal való találkozást. A látogató kényelmét ajándékbolt, és piknikezőhely szolgálja.