HU
Főoldal » Élménnyel teli ízek Zalakaroson 2018 » Kelkáposztás Vaddisznócomb-rolád Babdödöllével, Vajas Rókagombával Majorannás-Paprikás tejfellel

Kelkáposztás Vaddisznócomb-rolád Babdödöllével, Vajas Rókagombával Majorannás-Paprikás tejfellel

2018. 06. 01.
Kelkáposztás Vaddisznócomb-rolád Babdödöllével, Vajas Rókagombával Majorannás-Paprikás tejfellel

Hozzávalók

10 adagra:

vaddisznócomb 1,6 kg
vaj 25 dkg
tejszín 1,5 dl
tejföl 1 l
fejtett bab 1 kg
rókagomba 0,5 kg
sötétzöld kelkáposzta levél 5-6 db
kápia paprika 2 db
friss majoránna 1 cs.
metélőhagyma 1 cs.
vöröshagyma 1 fej
fokhagyma 2 gerezd
babérlevél 2 db
köménymag 0,5 mk.
só, frissen őrölt bors, kakukkfű       

Recept

A megtisztított, megmosott vaddisznó combokból nyitott, két-tenyérnyi szeleteket vágunk, melyeket, sózunk, borsozunk, klopfolunk. A leeső és maradék húsból tejszínnel, sóval, borssal, ízesített prádot készítünk. Kétszer átdaráljuk 2 lyukú húsdarálón majd cutterban jéghideg tejszínnel krémesítjük. Az előkészített hússzeleteket kb. 30cm szélesen folpackra helyezzük, megkenjük a práddal és az előzetesen blansírozott és hengerelt kelkáposzta levelekkel beborítjuk, a fólia segítségével feltekerjük. Alufóliával rögzítjük a formázást. Alaplében gyöngyöző forrással 1-1,5 órát főzzük vagy gőzpárolóban 110 C fokon 100% párán hőkezeljük, ezután jeges vízben sokkoljuk. A babot bő alaplében, melyet még vöröshagymával, fokhagymával, köménnyel és babérlevéllel (utóbbi kettőt teatojásban vagy fűszerzacskóban) ízesítünk, gyöngyöző forrással puhára főzünk. Amikor megpuhult, a burgonya dödöllével teljesen azonos módon készítjük el. A megtisztított rókagombát vajon megfuttatjuk, friss kakukkfűvel és sóval ízesítjük. A friss majoránnát száráról lehúzva a tejfölhöz adjuk, ugyanígy teszünk a megmosott, kimagozott és apró kockára vágott kápia paprikával is, amennyiben igény van rá, sózzuk és állni hagyjuk. Serpenyőben zsiradékot melegítünk, a dödöllét és az adagolt roládunkat körbepirítjuk, közben a gombánk is elkészül. Tálaláskor az ízesített tejfölünkkel megrajzoljuk a tányért, ráhelyezzük a megnyitott húst, a köreteket, frissen vágott metélőhagymával megszórjuk a dödöllénket.

letöltés

vissza