HU
Főoldal » Élménnyel teli ízek Zalakaroson » Konfitált kacsacomb vargányás babos savanyú kerékrépa krémmel, grillezett medvehagymás dödölle tekercsel

Konfitált kacsacomb vargányás babos savanyú kerékrépa krémmel, grillezett medvehagymás dödölle tekercsel

2017. 05. 01.
Konfitált kacsacomb vargányás babos savanyú kerékrépa krémmel, grillezett medvehagymás dödölle tekercsel

Hozzávalók

  • Kacsacomb: 1 db
  • Kacsazsír: 5 dl
  • Vöröshagyma: 5 dkg
  • Fokhagyma: 3 g
  • Egész bors: 2 g
  • Kakukkfű: 2 ág
  • Majoranna: 5 g
  • Füstölt szalonna: 2 dkg
  • Savanyú kerékrépa: 10 dkg
  • Vargánya gomba: 7 dkg
  • Só: 6 dkg
  • Őrölt bors: 5 g
  • Paradicsom püré: 2 dkg
  • Burgonya: 10 dkg
  • Liszt: 7 dkg
  • Babérlevél: 3 db
  • Húslé: 3 dl
  • Bab: 3 dkg
  • Medvehagyma: 6 dkg
  • Szódabikarbóna: 3 g

Recept

A kacsa zsírt alacsony hőfokon felolvasztjuk, hozzáadjuk az egész tisztított vöröshagymát, fokhagymát, majd a babérlevelet, egész borsot, friss kakukkfüvet, majorannát, fűszerezett kacsacombot, kb. 2 órán át kis lángon puhára konfitáljuk. Kihűtjük, majd tálalás előtt magas hőfokon készre sütjük.

Elkészítjük a savanyú kerékrépa krémet:

A füstölt szalonna kockát kiolvasztjuk, a finomra vágott vöröshagymával üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a savanyú kerékrépát a szeletekre vágott vargányagombát, felöntjük húslével és az egészet puhára pároljuk. Ízesítjük sóval, fűszerezzük őrölt borssal, majd zúzott foghagymát adunk hozzá. Amikor a répa félig megpuhult beletesszük a külön kifőzött babot. Ha a répa kellően puha adunk hozzá paradicsom pürét, összeforraljuk és levesszük a tűzhelyről. Bot mixer segítségével
krémes állagúra pürésítjük.

Elkészítjük a dödölle tekercset:

A megtisztított burgonyát sós vízben puhára főzzük, fele folyadékot leszűrjük.
A burgonyát láng fölött megtörjük, hozzáadjuk a lisztet, és a burgonyával jól összekeverjük. Ha jó kemény az állaga levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. A medvehagyma leveleket sós szódabikarbónás forrásban lévő vízbe tesszük,
megfonnyasztjuk, majd jeges vízbe kihűtjük (blansírozzuk). Kiszedjük a vízből és ruhán kiterítve leszárítjuk. A kihűlt burgonyát nyújtófa segítségével vékony téglalap alakúra
formázzuk. Ráhelyezzük a medvehagyma levelet és feltekerjük,
fólia segítségével henger alakúra formázzuk, majd felszeleteljük ujjnyi vastagságúra. Tálalás előtt mindkét oldalát a dödölle tekercsnek meggrillezzük.

Tálalás:

A grillezett dödölletekercseket előmelegített tányérra tálaljuk, mellé tesszük a sütőben megpirított kacsacombot és a savanyú kerékrépa krémet.

Díszítjük:

grillezett vargányával, koktélparadicsommal és medvehagyma levelekkel.

letöltés

vissza