HU
Főoldal » Hírek » Koraszülöttekért futottak

Koraszülöttekért futottak

2016. 05. 12.
Koraszülöttekért futottak

Fantasztikus élményben lehetett részüknek azoknak a zalakarosiaknak, akik a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány felhívására részt vettek az alapítvány kuratóriuma futókkal, futóegyesületekkel, önkormányzatokkal, sok-sok támogatóval összefogva szervezett jótékonysági futásán május 8-án.

A futással a koraszülötteket kívánták segíteni, a nevezési díjak minden forintja az alapítvány pénzét gyarapítja.
A Zalaegerszegtől Keszthelyig húzódó, 50 kilométeres távot egyénileg és váltóban is lefuthatták a nevezők. A Karos Sprint Úszóklub hét fős, gyermekekből álló csapattal nevezett, váltójuk különlegességét  adta többek között, hogy ők voltak a legtöbb fiatalt felvonultató csapat, s a nevezők között három fiatalember koraszülöttként jött világra. A futásra a Zalakarosi Futrinkák is neveztek, kétszer három fős csapattal.

Tíz szívdobbanás után sír fel az újszülött baba, s pontosan tíz apró kis szívdobbanás, majd csecsemősírás, illetve az azt követő szirénahangra rajtoltak el a résztvevők Zalaegerszegről, hogy aztán a  meglehetősen kemény, több helyütt 300 méteres szintemelkedéssel, hegyen-völgyön, erdőkön át húzódó terepen át fussanak be Keszthelyre.
A résztvevők váltóhelyszínként érintették Nemesapáti, Bezeréd, Kallosd, Kehidakustány, Nemesbük településeket, valamint a hévízi tófürdőt és a keszthelyi kastélyparkot is, ahol frissítőpontok és szurkolók várták őket.

A jelen futás jelképes is volt: a Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány mentőautója rendszeresen járja Zala megyét, néha annak határait is átlépve, hogy koraszülötteket mentsen. A Zalaegerszeget Keszthellyel összekötő futással a mentőautó által megtett távokat szimbolizálták a futók, az önkéntes segítők és a nézők a pálya teljes, mintegy 50 km-es hosszában.

Részt vett a futásban dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója, dr. Zacher Gábor főorvos, toxikológus, a Honvédkórház sürgősségi osztályának vezetője, Ivan Cudin (Olaszország), a 24 órás futás Európa-bajnoka és Makai Viktória, az Év Ultrafutója 2015-ben, a 100 km-es és a 24 órás ultrafutás magyar bajnoka , két újszülött, köztük egy kis súlyú koraszülött örökbefogadója.

E nem mindennapi versenyt a karosiak sikerrel zárták, a fiatalok csapata a csapatok között második helyen futott be, ami hatalmas dicsőség a felnőtt futók közötti versengésben. A csapat tagjai: Bertók Olivér, Szörcsök Martin, Novák  Lázár, Novák Máté, Marton Bálint, Strobl Ábel, Strobl Áron. Köszönet illeti a kerékpáros kíséretre vállalkozó Szörcsökné Tóth Bernadettet és Egry Milénát, valamint a Futrinkák (Józsa Zsanett, Józsa Attila, Hegyi Mónika, Vörös Bernadett, Léránt Brigitta, Antal Anita) kíséretét és szállítását végző  Kovács Zoltánt és Strobl Gábort, illetve a Zalakaros Sportjáért Alapítványt és a város önkormányzatát a gyermekek futásának támogatásáért.

Forrás: Zalakarosi Krónika

vissza