HU
Főoldal » Hírek » Megvan az ország első wild food étele

Megvan az ország első wild food étele

2018. 05. 16.
Megvan az ország első wild food étele

Különleges vadétellel, őzragut rejtő gőzgombóccal is bővíthetik városunk szállodái, éttermei a gasztronómiai kínálatukat mostantól.

Az ízletes finomság Nagy Róbert remeke, aki a turisztikai egyesület által meghirdetett, Élménnyel teli ízek Zalakaroson Go Wild receptversenyének győztese lett. A vadhúst rejtő gőzgombóc a verseny wild fodd kategóriájában vitte el a pálmát, a finomság egyben az ország első wild food étele is. A klasszikus vadételek kategóriájában Varga Péter zalai vaddisznópofája nyerte el leginkább a zsűri tetszését.

A Go Wild verseny ünnepélyes eredményhirdetésére május 15-én, a MenDan hotelben került sor, melynek igazgatója, Czimondor Nándor volt az egyik ötletgazdája a tavaly első ízben meghirdetett Élménnyel teli ízek Zalakaroson gasztronómiai versenynek.

Czimondor Nándor házigazdaként nem csupán a szállodát és annak gasztronómiáját mutatta be a vendégkoszorúnak (melynek tagjai között a zsűri mellett természetesen a receptversenyen legjobbaknak ítélt receptek beküldői voltak jelen), de köszönetet mondott a hotel szakácsainak is, akik vállalták a nyertes vadételek elkészítését, tálalását.

Mert természetesen a győztes finomságokat meg is lehetett kóstolni az eredményhirdetést követően.

-          Vadban, vadhúsban, vadételekben Zala megye nagyhatalom – jelentette ki dr. Kun Edit, a Nimród Vadászúsjág lapigazgatója, a zsűri tagja a díjátadón. Mint mondta: Zalakaros nagyon jó példával jár elöl a vadételek népszerűsítésében, s mind a kezdeményezéshez, mind a verseny koordinálásához gratulál, a receptek beküldőinek pedig külön köszönetet mond, hiszen megmutatták, hogy a klasszikus is lehet különleges, és a vadételek elkészítésébe rengeteg kreativitást, fantáziát lehet vinni.

Kovács Szabolcs, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője folytatásra érdemesnek nevezte a programot, s hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy mind több étterem szerepeltesse kínálatában a győztes étkeket, a zalai erdők kincseit.

A klasszikus vadételeket a Zalaerdő Zrt.-vel karöltve keresték, az ország első wild food ételét pedig a  SVÉT-tel, azaz a Stílusos Vidéki Éttermiséggel közösen.

A döntőbe jutott recepteket 2018. május 8-án, zalakarosi séfek tolmácsolásában kóstolhatta meg a szakmai zsűri, ők választották ki a kategória győztesét, Zalakaros kedvenc vadételét. Az ország első Wild Food-ját a SVÉT, - azaz a Stílusos Vidéki Éttermiség zsűrizte.

A zsűri tagjai voltak: Czirákiné Pakulár Judit alpolgármester, dr. Kun Edit kiadói igazgató (NIMRÓD Vadászújság), Kis-Varga Judit gasztronómiai rovatvezető (Nők Lapja Café),

Czimondor Nándor – igazgató ( Hotel MenDan Zalakaros), Bai Tamás Executive Chef (Hotel Karos Spa Zalakaros), Kovács Ferenc – vezérigazgató- helyettes (Zalaerdő Zrt.), Csíki Sándor gasztronómiai szakíró (Food&Wine), és Kovács Szabolcs Go Wild ötletgazda, ügyvezető (Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft.).

A legjobb receptek beküldőinek ajándékcsomaggal köszönték meg a remek recepteket, a klasszik kategória győztese százezer forint készpénzzel lett gazdagabb, a wild food verseny legjobbja pedig 2 éjszakás, félpanziós wellness pihenést nyert másodmagával a HOTEL KAROS SPA**** superior jóvoltából. Mindkét kategória győztese egy-egy egyedi készítésű ZALAKAROS GO WILD gravírozott emléktárggyal büszkélkedhet.

 

vissza