HU
Főoldal » Hírek » Megyei érték a sakkfesztivál és a kerékpáros verseny

Megyei érték a sakkfesztivál és a kerékpáros verseny

2019. 01. 21.
Megyei érték a sakkfesztivál és a kerékpáros verseny

A Zalakarosi Nemzetközi Sakkfesztivál és a Tour de Zalakaros mint megyei, de nemzetközi rangú sportesemény is felkerült a Zala Megyei Értéktárba.

Az ezt tanúsító oklevelet Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke és Konczér Katalin, a Zala Megyei Értéktár Bizottság elnöke adta át Novák Ferenc polgármester részére január 20-án Nagykanizsán, az ebből az alkalomból rendezett ünnepségen.

A Zala Megyei Értéktár Bizottság 15 kategóriában vett lajstromba úgynevezett „zalaikumokat”. Az okleveleket egyesületek, kórusok, civil szervezetek és elkötelezett hagyományőrzők vehették át értékmentő munkájukért.

Az Országgyűlés 2012-ben alkotta meg a hungarikum törvényt, ezt követően kezdték meg működésüket a megyei és a települési értéktár bizottságok.

Az idei ünnepséget Cseresnyés Péter államtitkár, miniszterhelyettes nyitotta meg, méltatva a helyi közösségek értékteremtő munkáját.

A megyei értéktárba került még többek között a Göcsej Galopp rendezvény, a Magyar Olas- és Gázipari Múzeum, illetve a Kis Szent Teréz Kórus is.

vissza