HU

Fotó: Zalaerdő

Nagykanizsai Kilátó

A nagykanizsai kilátó a Csónakázó-tó környékének látványossága volt hosszú évtizedekig, népszerű a kanizsaiak és a turisták körében.

Társaságunk jogelődje, a Zalai Erdő- és Fafeldolgozó Gazdaság 1971-ben elkészítette a Nagykanizsai Parkerdő fejlesztési tervét, s ebben már szerepelt egy kilátó felállítása is. Ekkortájt selejtezte le a Dunántúli Kőolajipari Gépgyár ezt az olajfúrótornyot, mely Bázakerettyén, Dióskálban és Nagylengyelben működött.

Ezután a Csónakázó-tó keleti felén állították fel, és vált a város látványosságává. Idővel azonban az állapota leromlott és egy évtized után a Zalaerdő Zrt. – mint a környékbeli erdők vagyonkezelője – felkarolta az objektum sorsát.

A 125 millió forintos beruházást a Földművelésügyi Minisztérium jóvoltából 88 millió forintos tőkeemeléssel, valamint saját erőből valósítottuk meg, ezzel az elmúlt évek legnagyobb volumenű közjóléti fejlesztésévé vált a ZALAERDŐ Zrt. életében.

A kilátó újjáépítésével a célkitűzésünk az volt, hogy egy korszerű, színvonalas, időtálló létesítmény legyen, mely tovább növeli a térség turisztikai kínálatát, igazi élményt nyújtva az idelátogatóknak.

A beépített új anyag kb. 30 tonna, a szerkezet összsúlya pedig közel 100 tonna. A fémből és üvegből készült mű teljes magassága 48 méter, az alsó kilátószint 28 méteren, a felső 43 méter magasan van. Ezzel az ország egyik legmagasabb kilátója. A felső szint 230 lépcsőfok leküzdésével érhető el. Éjszakai megvilágítását reflektorok és led fénysorok biztosítják. Korszerű elektronikai védelmi rendszert és intelligens beléptető kaput építtettünk be. Természetesen a torony megmászása nem kis bátorságot és izomerőt igényel, de az elénk táruló látvány kárpótol mindezért.

Szeretnénk, ha ez a mű a város egyik meghatározó jelképe lenne, mely a funkciója mellett emléket állít a zalai kőolajbányászatnak is.

Tudnivalók látogatás előtt:

A kilátóban egyidejűleg 50 fő tartózkodhat. Amennyiben a kilátóban tartózkodók száma eléri az 50 főt, a beléptető rendszer nem enged be újabb látogatót, akkor sem, ha érvényes jegye van, csak ha újra 50 fő alá csökken a létszám. Kérjük, hogy a belépőjegy megvásárlásakor vegye figyelembe a zárás időpontját és a bent tartózkodók számát.

A belépőjegy ára: 500 Ft/fő (áfával), mely a jegyautomatán látható címletekkel készpénzzel, illetve PayPass-os bankártyával váltható meg (PayPass használatánál PIN kód nem adható meg, kérjük vegye figyelembe bankja üzletszabályzatát!). - A kártyás fizetési lehetőség egyelőre nem üzemel! Megértésüket köszönjük!

Áfás számla igénye esetén hívja: +36-93/500-200.

30 fő feletti csoportok számára kedvezményes belépési lehetőséget biztosítunk előre egyeztetett időpontban.

Érdeklődni: +36-93/500-214; +36-30/474-7281.

Nyitva tartás: