HU
Főoldal » Hírek » Negyven esztendős a zalakarosi gyógyvíz

Negyven esztendős a zalakarosi gyógyvíz

2018. 12. 19.
Negyven esztendős a zalakarosi gyógyvíz

A város centruma a nemzeti gyógyfejlesztési stratégiának.

-       Zalakaros centruma a nemzeti gyógyfejlesztési stratégiának, minőségi beruházásaival mára nem csupán gyógyhely, de nemzedékek kedvelt pihenőhelye is – mindezt dr. Sifter Rózsa, a Zala Megyei Kormányhivatal vezetője hangsúlyozta azon a konferencián, melyet a zalakarosi víz gyógyvízzé minősítésének 40. évfordulója alkalmából rendezett a Zalakarosi Fürdő és városunk önkormányzata.

A Hotel Freyában tartott ünnepségen a kormánymegbízott asszony rámutatott: 1978, azaz a település gyógyhellyé nyilvánítása óta Zalakaros komoly eredményeket tud felmutatni, turisztikai fejlesztésein keresztül az ország gyarapodásához is hozzájárult.

A fejlesztések folytatását ígérte a találkozón Novák Ferenc, a város polgármestere, hiszen – mint mondta – Zalakaros 1,6 milliárd forintos projekt megvalósítása előtt áll. A beruházás célja a gyógyhelyközpont kialakítása, illetve erre felfűzött szolgáltatások biztosítása, melyek a város gyógyhely rangját erősítik a továbbiakban.

Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke ugyancsak fejlesztési lehetőségekről számolt be. Elmondta: a jövő évtől a fürdők energiahatékonyságának növelését célzó beruházások indulnak, azzal a céllal, hogy a létesítmények üzemeltetése mind gazdaságosabb és a modern körülményeknek megfelelőbb lehessen.

Cziráki László a fürdő vezérigazgatója az ünnepségen rámutatott: a fürdő méltó ünnepségekkel, tárgyi emlékekkel tiszteleg múltja előtt, s a gyógyhelyi rangra is építve határozza meg fejlesztéseit. Ugyanakkor gondot fordít arra, hogy újabb beruházásokkal minden korosztály számára kedvelt turisztikai célpont legyen. Ezek figyelembe vételével újul meg a gyógycentrum, bővül és alakul át jövőre a szaunaudvar, de cél egy ötcsillagos kemping létrehozása is.

vissza