HU
Főoldal » Hírek » Népes mezőny nemzetközi nagymesterekkel

Népes mezőny nemzetközi nagymesterekkel

2016. 05. 31.
Népes mezőny nemzetközi nagymesterekkel

Minden eddiginél népesebb mezőnnyel startolt városunkban Európa egyik legrangosabb sakkversenye.

A XXV. Zalakaros Nemzetközi Sakkfesztiválon három csoportban, kilencfordulós, svájci rendszerű versenyben méri össze tudását 27 ország 267 versenyzője. A hazai játékosok mellett indiai, szlovén, horvát, ukrán, orosz, román, szlovák, cseh, spanyol, fehérorosz, osztrák, német, kanadai, angol, amerikai, dán, norvég, mongol, lengyel, skót, olasz, szerb, görög, izraeli, macedón, svájci sakkozók vesznek részt a rendezvényen. 

A megmérettetés idén is két helyszínen zajlik. A 2400 Élőpont feletti versenyzők a tavalyi évhez hasonlóan,a Hotel Karos Spa****superior szállodában, míg az alacsonyabb élőpontszámmal rendelkező versenyzők a Móra Ferenc Általános Iskolában mérik össze tudásukat.

A Hotel Karos SPA****superior szállodában zajló főverseny egyben Magyar Férfi Bajnokság is, de a szombati zárónapon bajnokot hirdetnek majd a 20 éven aluli fiúk korosztályában is.

A mezőnyben 39 nemzetközi nagymester is játszik, a legrangosabb résztvevők egyike az indiainagymesternő:HarikaDronavalli, aki nemrég megnyerte a női  villám sakk világbajnokságot.

Afőverseny tétje komoly, hiszen annak első díja 1 400 000 forint, melyet Zalakaros Város és a Magyar Sakkszövetség együttesen ajánlott fel.

A sakkfesztivál kiegészítő programjaként idén is megrendezték a Móra-iskola diákjai és egy nemzetközi sakk nagymester között a szimultán sakk versenyt, mely a gyerekek körében nagyon népszerű.

A verseny szombaton zárul, a  rendezvény fővédnökei Novák Ferenc, Zalakaros Város polgármestere és Seszták Tamás, a Magyar Sakkszövetség elnöke.

 

vissza