HU

Önkéntesek a tiszta városért

2019. 03. 25.
Önkéntesek a tiszta városért

Városunk is csatlakozott a TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért mozgalomhoz, mely hazánk legnagyobb szemétszedési akciója.

Az akcióhoz csatlakozott városunk önkormányzata, a Karos-Park Kft., a Móra-iskola diákjai és zalakarosi fiatalok, a településen élő felnőttek. Több napon át gyűjtötték az önkéntesek a szemetet főként a város külterületein, illetve a turisták által leginkább látogatott túrautak mentén.

A Karos- Park Kft. és az iskola diákjai a Zalakomár előtti kis kápolna, Csöntepuszta, Behiákpuszta területét tisztították meg, és sajnos volt mitől, rengeteg kidobott szemetet találtak ugyanis a területeken, összesen 50 zsák telt meg az emberek által a környezetünkbe kidobált hulladékkal.

Míg ők március 21-én tettek környezetünkért, a lakosságot és a fiatalokat március23-ra invitálták egy kis önkénteskedésre. A lelkes jelentkezők a parkerdő turista útjait járták végig és tisztították meg, s a gyűjtés végezték finom bográcsgulyással köszönték meg a szervezők – az önkormányzat, a turisztikai egyesület – a munkájukat.

 

vissza