HU
Főoldal » Programok » Go Wild

Élménnyel Teli Ízek - Go Wild

7 február 2018
15 május 2018
8749 Zalakaros Gyógyfürdő tér
Élménnyel Teli Ízek - Go Wild

Keressük Zalakaros kedvenc vadételét, valamint az ország első WILD FOOD ételét!

Zalakaros Go Wild – Megvannak a legvadabb döntősök!


Zalakaros a város, amely minden érzékszervünkre hat, ezért folytatva Élménnyel Teli Ízek Zalakaroson gasztro programunkat, az idei évben is receptversenyt hirdettünk, ezúttal két kategóriában.
A Zalaerdő Zrt.-vel karöltve kerestük Zalakaros kedvenc klasszikus vadételét, valamint egy külön kategóriában, a SVÉT-tel (Stílusos Vidéki Éttermiség) közösen az ország első WILD FOOD ételét!

KLASSZIK kategóriában elsősorban a hagyományokon alapuló, szülőktől, mesterektől ellesett zalai vadételek receptjeit vártuk, hiszen a kategória célja a térség gasztronómiai értékeinek zalakarosi kínálatba való beemelése, ezért a döntős ételek kiválasztásakor fontos szempont volt az ételek étlapra vihetősége.
WILD FOOD kategóriában bisztrók, éttermek is nevezhettek az ország bármely területéről. A kategória kiemelt célja, hogy a vadételeket „mobilizálja”, hozzáférhetőbbé tegye a mindennapok fogyasztói számára. Az ország első WILD FOOD-jának a strandi pavilonoktól kezdve a fesztiválokon át, egészen a fine-dining-ig képviselnie kell a GO WILD küldetést.
A két kategóriában összesen 100-nál is több tematikus recept érkezett. A KLASSZIK kategória döntőseit - a tavalyi évhez hasonlóan - zalakarosi séfekből és gasztronómiai szakemberekből álló zsűri választotta ki április 11.-én, a Pálos Malomban megrendezett gasztro-leltár során.


A legjobb tíz klasszikus és szerzőik:

  • Varga Péter – Csehi nyeles szarvas
  • Balogh Szilárd - Fácán melle és combja csicsóka pürével, zöldségekkel, és ördögszekér gombával
  • Nagy Róbert - Kelkáposztás vaddisznócomb-rolád babdödöllével
  • Ludányi Emőke - Savanyított tarlórépa leves vadhús gombóccal
  • Nagy László - Mustáros őztokány pirított leves zöldséggel, s hozzá gánica tallér
  • Ludányi Emőke - Omlós nyúlcomb barna mártással nyakon öntve hajdinatészta ágyon
  • Gál Sándorné - Savanyú szarvas tüdőleves
  • Szabóné Szücs Hajnalka - Vaddisznóoldalas savanyú káposztával
  • Szakos Jánosné - Tárkonyos dámszarvas ragu paprikás kaláccsal
  • Varga Péter - Zalai vaddisznópofa

A döntőbe jutott recepteket 2018. május 8-án, zalakarosi séfek tolmácsolásában kóstolhatja meg a szakmai zsűri, ők választják majd ki a kategória győztesét, Zalakaros kedvenc vadételét. Az ország első Wild Food-ját a SVÉT, - azaz a Stílusos Vidéki Éttermiség fogja zsűrizni. Mindkét kategória győztese május 15-én fog debütálni.

Gratulálunk a döntősöknek és minden résztvevőnek, hogy támogatták az Élménnyel Teli Ízek küldetésünket és hozzájárultak ahhoz, hogy Zalakaros valóban minden érzékszervünket kényeztesse! Köszönjük!

Nyeremények:


Zalakaros kedvenc Klasszik vad étel receptje díj: 100.000 Ft készpénz.
Az ország első WILD FOOD étel receptje díj: 2 éjszakás, félpanziós wellness pihenés 2 fő részére, a HOTEL KAROS SPA**** superior jóvoltából.
Mindkét kategória győztese egy-egy egyedi készítésű ZALAKAROS GO WILD gravírozott emléktárggyal büszkélkedhet, és természetesen mind a 10 döntőbe jutott recept beküldője értékes ajándékcsomaggal lesz gazdagabb Zalakaros város jóvoltából!


Eredményhirdetés mindkét kategóriában: 2018. 05.15.

További információk: https://zalakaros.hu/gowild

További programok