HU
Főoldal » Turisztikai » Rekord a rekordok között: történelmi siker a Zalakarosi turizmusban

Rekord a rekordok között: történelmi siker a Zalakarosi turizmusban

2019. 02. 18.
Rekord a rekordok között: történelmi siker a Zalakarosi turizmusban
Nemrégiben látott napvilágot a KSH éves turizmusstatisztikai összesítése, amelyből kiderül, hogy Zalakaros az országos és régiós rekordokhoz képest is rekordokat döntött.

“Zalakaros 638 069 kereskedelmi vendégéjszakát realizált 2018-ban, ez 15 %-os növekményt jelent előző évhez viszonyítva, amely növekmény mind az országos (103,84%) mind a régiós (101,60%) növekedési mérték sokszorosa.Zalakaros ezzel a kiemelkedő  eredménnyel a legnépszerűbb település volt a Balaton régióban 2018-ban a belföldi vendégek körében, megelőzve ezzel  a legnagyobb régiós turisztikai szereplőket. Összesített vendégéjszaka számban is feljutottunk a dobogóra: Hévíz és Balatonfüred után, a 3. legnépszerűbb település lettünk 2018-ban a Balatonnál.” - mondta el Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere.

Mélyebben vizsgálva a KSH adatokat az is kiderül, hogy ezek a számok további rekordokat generáltak:

“A zalakarosi növekedés 2018-ban a legnagyobb intenzitású növekedés mind a top 5 balatoni települést, mind a top 5 termálfürdős települést tekintve. Szintén egyedülálló teljesítmény, hogy mind a stratégiai, mind a feltörekvő külpiacokon növekedést tudtunk realizálni, ez 12%-os növekményt jelent külföldi vendégéjszakákban számszerűsítve.Külön érdemes kiemelni, hogy a német nyelvterületről realizálódó vendégéjszaka számok csökkenését 2018-ban, közös munkával sikerült növekedésbe fordítanunk. Ezta kiemelkedő eredményt egyedül Zalakaros tudta produkálni a régióban.”- fogalmazott Czirákiné Pakulár Judit, turizmusért felelős alpolgármester.

„Ezek az eredmények elsősorban Zalakaros egyedülálló kínálatának, a négy évszakos családi fürdőnknek és szállodáinknak köszönhető, valamint annak a közösen befektetett munkának, amelyben a turisztikai szereplőkkel összehangolt, adatvezérelt, integrált városmarketing tevékenységet tudunk megvalósítani. Természetesen idén sem dőlünk hátra, a„Zalakaros Go Bike”kampányunk mellett elindítjuk „Csak Egy Pillanat!”elnevezésű, Európában is egyedülálló programunkat, amelynek keretében márciustól díjmentes vércukormérést vehetnek igénybe a Zalakarosi Fürdő vendégei, de a zalakarosi szállóvendégeket és a helyben élő családokat is bevonjuk a programba.” - jelezte Kovács Szabolcs, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

vissza