HU
Főoldal » Élménnyel teli ízek Zalakaroson 2018 » Savanyított tarlórépa leves vadhús gombóccal

Savanyított tarlórépa leves vadhús gombóccal

2018. 06. 01.
Savanyított tarlórépa leves vadhús gombóccal

Hozzávalók

savanyított, reszelt kerekrépa 0,25 kg
nyers füstölt sertés comb 20 dkg
leforrázott, darált szarvas hús 20 dkg
2 kis fej apróra vágott echalotte lila hagyma
hajdina 3 ek.
tojás 1 db
kacsa zsír 2 ek.
2 db babérlevél, borsikafű
őrölt bors
fokhagyma 2 cikk
liszt 1 ek.
őrölt pirospaprika 1 kk.
só, őrölt koriander, kakukkfű
zsálya, petrezselyemzöld
kevés liszt
tökmagolaj

Recept

A kacsazsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, felét egy másik lábasba tesszük, amiben tovább pirítjuk a jól megmosott hajdinával, majd felöntjük meleg vízzel, sózzuk és puhára pároljuk.

Az előző fazékban lévő hagymára rátesszük a tarlórépát, a kockára vágott füstölt sertéshús felét, felöntjük annyi vízzel, hogy leves lehessen belőle.

Ízesítjük borssal, őrölt korianderrel, borsikafűvel, babérlevéllel és félig megfőzzük.

Kevés zsiradékon liszttel és fűszerpaprikával rántást készítünk, beletesszük a levesbe és a gombócokkal együtt készre főzzük.

A gombócokhoz ledaráljuk a szarvas húst és a maradék füstölt hússal, fűszerezzük sóval, borssal, zsályával, kakukkfűvel és fokhagymával.

Tojást teszünk bele és jól összegyúrjuk a megmaradt dinsztelt hagymával. Ha száraznak találjuk,egy kevés zsírt teszünk még bele.

Gombócokat formázunk, meghempergetjük lisztbe és a levesbe tesszük. Megfőzzük.

Tejföllel és tökmagolajjal tálaljuk.

letöltés

vissza