HU
Főoldal » Élménnyel teli ízek Zalakaroson 2018 » Savanyú szarvastüdőleves

Savanyú szarvastüdőleves

2018. 06. 01.
Savanyú szarvastüdőleves

Hozzávalók

6-8 személyre:

szarvastüdő 50 dkg
tisztított, cokckára vágott burgonya     20 dkg
1 fej kockázott vöröshagyma
1 fej egész hagyma az abáláshoz
babérlevél, só, bors ízlés szerint
pirospaprika 1 ek.
zsír 5 dkg
liszt 5 dkg
ecet, citrom ízlés szerint
tejföl 1 dl

Recept

A szarvastüdőt előfőzzük (abáljuk), a főzővízbe babérlevél, egész bors, 1 egész vöröshagyma kerül. Az abált tüdőt megtisztítjuk a hörgőktől, és felszeleteljük. Kevés zsiradékon a vöröshagymát üvegesre sütjük, hozzáadjuk a tüdőt. Sózzuk, borsozzuk, 2 babérlevél is megy még rá, majdfelöntjük másfél liter vízzel, és 1 óráig főzzük. A kockázott burgonyát is hozzáadjuk. Közben a zsírból és a lisztből rántást készítünk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és ezzel a rántással kissé besűrítjük. 1 ek cukrot karamellizálunk, ehhez jön 1 dl víz, 1 dl tejföl és ízlés szerint ecet. Ecet helyett/mellett citromlével még pikánsabb ízt kap. Ezekkel készre főzzük a levest. Citrom karikával kínáljuk. 

letöltés

vissza