HU
Főoldal » Turisztikai » Szüretnek idején

Szüretnek idején

2016. 09. 12.
Szüretnek idején

Hamisítatlan szüreti hangulatban telt a hétvége városunkban.

Aszüreti időszak nemcsak a szőlőhegyek forgalmán, de városunk utcáin és központi terén is érződött szeptember második hétvégéjén.

A szőlősgazdák életében oly jeles időszakról a hagyományoknak megfelelően Zalakaros is "megemlékezett". Lovaskocsis-traktoros felvonulással, zenével vonultak végig a szüreti vidámságot sugárzó művészeti csoportok városunk utcáin, hogy aztán a Gyógyfürdő téren várakozók tapsától kísérve tánccal, énekléssel vonuljanak a téren álló színpadhoz, melyen természetesen nagyszerű előadásokkal is elkápráztatták a nagyérdeműt. A Zöld-Ág és a Bottal-fogó együttesek, valamint a Dalárda mellett vendég előadóként a galamboki és zalakomári hagyományőrzők arattak nagy sikert.

A közönséget szőlő- és borkóstolóval is várták, s idén először került sor hébérszívó versenyre is, melyen most öten vállalták a megmérettetést. Novák Ferenc polgármester mellett Sylwester Lewicki, Olesno polgármestere, Gregorz Polak olesnoi képviselő, valamint Horváth Lászlóné Erzsike és Néber Antal mutatta meg tudását, a versenyt az egyetlen hölgy nyerte.

A jó hangulatot az est további részében zenés produkciók és utcabál garantálta.

vissza