HU
Főoldal » Élménnyel teli ízek Zalakaroson 2018 » Tárkonyos dámszarvasragu paprikás kaláccsal

Tárkonyos dámszarvasragu paprikás kaláccsal

2018. 06. 01.
Tárkonyos dámszarvasragu paprikás kaláccsal

Hozzávalók

dámszarvas comb 1 kg
vöröshagyma 1 nagyobb fej
sárgarépa 10 dkg
petrezselyem gyökér    10 dkg
zöldborsó 10 dkg
friss sampion
vagy vargánya    
10 dkg
tejföl 2 dl
tojás sárgája 2 db
sűrített paradicsom
bors
kakukkfű
ételízesítő
tárkony
babérlevél
cukor
vegeta levél 1 db

Gombóc:

szarvas apróhús 20 dkg
zsír 1 ek.
liszt
apróra vágott
petrezselyemzöld       
zsemle 2 db
bors
tojás 1 db + 2 fehérje

Paprikás kalács:

liszt 50 dkg
ízlés szerint
élesztő                       4 dkg
tej
tojás 1 db
cukor 1 mk.

Töltelék:

vaddisznózsír 3 kanál
őrölt paprika               2 ek.
tojás 8 db
tojás 1 db a kenéshez

Recept

A hagymát, zöldséget megtisztítjuk, felkarikázzuk, a felkockázott szarvascombbal 2 dl vízben feltesszük főni, babérlevelet, kakukkfüvet, vegeta levelet adunk hozzá 1, 1-5 óra után hozzátesszük a borsot, a megtisztított felaprított gombát, a sűrített paradicsomot ízesítjük sóval, ételízesítővel, tárkonnyal, ecettel és cukorral. Simára keverjük a tojássárgáját tejföllel és a liszttel hozzáadjuk. Közben elkészítjük a gombócokat: A húst húsdarálón ledaráljuk, hozzáadjuk az egész tojást, a két fehérjéből vert habot és az áztatott zsemlét. Apró kockára vágott vöröshagymát zsíron megfonnyasztjuk vágott petrezselymet, sót, borsot adunk hozzá és annyi lisztet hogy nokedli kemény legyen. 15 percig állni hagyjuk, majd vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle és beledobjuk a raguba. Kb 35-40 perc alatt megfő a gombóc. Tálaláskor pici erős paprikát és szárított petrezselymet szórhatunk hozzá.

Paprikás kalács:
Élesztőt tejben felfuttatjuk, hozzátesszük 1 db tojást, a lisztet, sót és összedagasztjuk tejjel higítjuk, és 1 órát kelesztjük. Amikor megkelt, a tésztát kétfelé választjuk. Vékonyra kisodorjuk és paprikás zsírral megkenjük. 4 tojásból rántottát készítünk, amibe teszünk kakukkfüvet és ételízesítőt, majd rárakjuk a kisodrott tésztára és szorosan felcsavarjuk majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és a másik cipóval és ugyanígy járunk el, és 25 percig kelesztjük a felvert tojással megkenjük a 180 fokos sütőben sütjük. Ha kihűlt, felszeljük és a raguleveshez tálaljuk.

letöltés

vissza