HU
Főoldal » Hírek » Túl az elsőn

Túl az elsőn

2016. 09. 27.
Túl az elsőn

Több mint kétszáz versenyzővel, remek idővel, jól rajtolt az I. Zalakaros - Kis-Balaton Futóverseny.

A szervezés az önkormányzat, a Zalakarosi Turisztikai Egyesület és a Zalakarosi Futrinkák közös munkáját, a Zalakaros Sportjáért Közhasznú Közalapítvány és a Zalakarosi Fürdő támogatását dicséri, az azonban, hogy remélhetőleg mindenki számára jó élménnyel zárult a program, a résztvevők lelkesedésén és kitartásán múlott.

A futókat és kísérőiket Czirákiné Pakulár Judit alpolgármester köszöntötte, aki kiemelte: a város új szlogenje, hogy „légy te a hatodik érzék”, e verseny kapcsán is elmondható, hiszen a sportolók most saját érzékeikre támaszkodhatnak a város és környékének megismerése során. Mint mondta: reményei szerint a futók olyan pozitív benyomásokat kapnak Zalakaros és a Kis-Balaton világáról, amelyek a későbbiek során is idecsalják őket és családtagjaikat.

A futókat köszöntötte Lubics Szilvia hosszútávfutó, ultramaratonista, többszörös Ultrabalaton és Spartathlon győztes is, aki most maga is körbefutotta a Kis-Balatont, a 34 kilométeres táv női mezőnyében abszolút első helyet szerezve.

A futók 10, 21 és 34 km-es távokon indulhattak, polgárőrök, rendőrök biztosította útvonalon, a frissítő állomásokon önkéntesek várták őket.

Sok futó nálunk futotta élete első versenyét, a Kis-Balaton kör pedig a 34, erre a távra jelentkezőnek különleges kihívást jelentett, s talán a hosszú táv szenvedéseit ellensúlyozni tudta a csodás környezet.

A verseny legifjabb résztvevőit városunk „adta” Novák Máté és Lázár személyében, akik bátorságukért külön érem jutalomban is részesültek. Rajtuk kívül Strobl Áron és Marton Bálint indult meg a tizenévesek között (13 és 14 évesek), valamennyien a Karos Sprint Úszóklub tagjai.

A karosiak közül a legjobban Schauer Edit teljesített, aki a 10 km-es távon 18-39 év közötti női kategóriában aranyérmet szerzett.

A szervezők minden résztvevő, segítő közreműködését ezúton is köszönik, s bíznak benne, hogy az első rendezést még sok követheti, azok a hiányosságok pedig, amik ilyenkor óhatatlanul is előjönnek, jövőre már biztosan nem fordulnak elő.

vissza