HU
Főoldal » Hírek » Újabb lépés egészségünkért

Újabb lépés egészségünkért

2016. 09. 23.
Újabb lépés egészségünkért

Első alkalommal rendezett autómentes napot városunk, csatlakozva az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Naphoz.

Az 1998 óta minden évben szeptember 22-én megtartott rendezvénysorozat célja a társadalom környezettudatosságának erősítése, és igyekszik felhívni a figyelmet a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra.

Ezen a napon a Móra-iskola diákjai közül többen kerékpárral érkeztek a suliba a szülői autós szállítás helyett, s sokan vettek igénybe tömegközlekedési eszközt is.

Mindezeken túl a nap folyamán a Gyógyfürdő téren számos olyan feladattal várták a diákokat, amelyek a környezettudatos magatartásra hívták fel a figyelmet, de jó pár  ügyességet igénylő feladatot is találtak ki számukra.

Czirákiné Pakulár Judit alpolgármester, az esemény koordinálója, ötletgazdája elmondta: napjainkban egyre kiemeltebb szerepet kap a környezet- és egészségtudatosság, a kettő nagymértékben össze is függ. Mivel pedig a legfogékonyabbak az ezzel kapcsolatos problémákra, megoldási lehetőségekre a gyerekek, elsősorban őket szerették volna bevonni ebbe a napba. Tették ezt úgy, hogy közben a diákok jól érezzék magukat, sokat nevessenek a játékos feladatok során, ugyanakkor a kvíz kérdésekből, egyéb feladatokból tanuljanak is.

 

vissza