HU
Főoldal » Hírek » Újra indul a kertmozi

Újra indul a kertmozi

2016. 04. 28.
Újra indul a kertmozi
Premier filmekkel, minden napos vetítésekkel indul a kertmozi június 18-án.

Sinkovics Norbert, a Közösségi Ház vezetője elmondta: az üzemeltetés intézményük feladata lesz, a működtetést augusztus 31-ig, bérelt gépekkel oldják meg.

Miután a szolgáltatás alapfeltétele a mindennapos vetítés, így színházi előadások szervezése egyelőre nem várható, de vizsgálják, hogy kisebb volumenű, kevesebb díszletet igénylő előadásokat miként lehetne a nyári időszakra a kertmoziban megtartani.

A jegyárak kialakítása még folyamatban van, a mozi nyitva tartási idejében büfét üzemeltetnek. Az előadások minden esetben 21 órakor kezdődnek.

Czirákiné Pakulár Judit alpolgármester komoly eredménynek tartja, hogy az idei nyáron sikerül elindítani újra a mozit.

  • Az elmúlt év gép bérlési problémáiból okulva idén már év elején hozzáfogtunk a vetítőberendezés beszerzésének indításához, de még így is nagyon hosszadalmas volt a procedúra. Végül külföldről sikerül gépet bérelnünk három hónapra, s a bérleti szerződést is aláírhattuk végre. Komoly megkötések vannak egyébként a premier filmek vetítését illetően, amikhez tartani kell magunkat. Ilyen például, hogy hetente kilenc előadást kell vállalnunk. Emiatt pénteken és szombaton kétszer játsszuk a filmeket.

Az alpolgármester elmondta: az önkormányzat tisztában van azzal, hogy a kertmozi működtetése nem a nyereséges vállalkozások közé tartozik. Ugyanakkor egy olyan plusz szolgáltatás ez, melyre (és az elmúlt évi kihagyásnál a visszajelzések alapján egyértelművé is vált) igény mutatkozik mind az itt élők, mind a vendégek részéről.

  • Hasonló ez a rendezvények kérdéséhez – jelezte Czirákiné. – Programjaink díjtalanok, azaz önmagukban egyáltalán nem nyereségesek, ugyanakkor elengedhetetlenül fontosak, és nyilván az önkormányzatnak kell finanszíroznia azokat, a koncert fellépőktől kezdve a Karos-Park munkájáig. A kertmozit illetően a képviselő-testület minden egyes mozi előadáshoz 58 ezer forinttal járul hozzá, összességében tehát milliós tétel ez a költségvetésben, de nem volt kérdés, hogy megszavazzuk-e. Arról is döntöttünk, hogy megvizsgáljuk vetítőgép vásárlásának lehetőségét, ugyanis hosszú távon ez sokkal jobb megoldást jelent, alkalmat adhat egy állandó mozi-szolgáltatás megteremtésére is, fix programot kínálva ezáltal.

Forrás: Zalakarosi Krónika

vissza