HU
Főoldal » Élménnyel teli ízek Zalakaroson 2018 » Vaddisznóoldalas savanyú káposztával

Vaddisznóoldalas savanyú káposztával

2018. 06. 01.
Vaddisznóoldalas savanyú káposztával

Hozzávalók

vaddisznóoldalas 1 kg
savanyú káposzta 1 kg
csípős szárazkolbász 1 szál
füstölt sonka 15 dkg
vöröshagyma 1 fej
paprika 1 db
paradicsom 1 db
kidobozolt paradicsompüré        1 db
sárgarépa 1 szál
zöldség 1 szál
egy kis zeller gumó
babérlevél
bors
fokhagyma 3 gerezd
zsír 2 evőkanál

Recept

A vaddisznó oldalast kisebb darabokra vágjuk, feltesszük pörköltnek. A hagymát, paprikát, paradicsomot megdinszteljük a zsíron, majd a sárgarépát, zöldséget, zellert lereszeljük és hozzá adjuk a fűszereket: bors, babérlevél fokhagyma, ez lesz a pörköltalapunk. A savanyú káposztát kicsit kimossuk vízzel, hogy ne legyen annyira savanyú, és kevés vízben feltesszük főni, belekarikázzuk a kolbászt, a sonkát kockára vágva tesszük hozzá, ha megfőtt a pörkölt kiszedjük az oldalast és a szaftba bele szedjük a megfőtt káposztát egy kis rántással besűrítjük és hozzá adjuk a paradicsom konzervet, majd visszatesszük, az oldalast összeforraljuk.

letöltés

vissza