vaddisznóoldalas | 1 kg |
savanyú káposzta | 1 kg |
csípős szárazkolbász | 1 szál |
füstölt sonka | 15 dkg |
vöröshagyma | 1 fej |
paprika | 1 db |
paradicsom | 1 db |
kidobozolt paradicsompüré | 1 db |
sárgarépa | 1 szál |
zöldség | 1 szál |
egy kis zeller gumó | |
babérlevél | |
bors | |
fokhagyma | 3 gerezd |
zsír | 2 evőkanál |
A vaddisznó oldalast kisebb darabokra vágjuk, feltesszük pörköltnek. A hagymát, paprikát, paradicsomot megdinszteljük a zsíron, majd a sárgarépát, zöldséget, zellert lereszeljük és hozzá adjuk a fűszereket: bors, babérlevél fokhagyma, ez lesz a pörköltalapunk. A savanyú káposztát kicsit kimossuk vízzel, hogy ne legyen annyira savanyú, és kevés vízben feltesszük főni, belekarikázzuk a kolbászt, a sonkát kockára vágva tesszük hozzá, ha megfőtt a pörkölt kiszedjük az oldalast és a szaftba bele szedjük a megfőtt káposztát egy kis rántással besűrítjük és hozzá adjuk a paradicsom konzervet, majd visszatesszük, az oldalast összeforraljuk.