HU
Főoldal » Turisztikai » Zalakaroson is áthalad idén a Giro d'Italia

Zalakaroson is áthalad idén a Giro d'Italia

2020. 01. 18.
Zalakaroson is áthalad idén a Giro d'Italia

Giro d’Italia a második legrangosabb kerékpáros körverseny a Tour de France után, amelyet évente rendeznek meg. A kerekesek három héten keresztül járják be elsősorban Olaszországot, de környező, akár távolabb eső országokat is érinthetnek; idén országunk is otthont ad a versenynek, sőt a harmadik szakasz, amely Székesfehérvártól egészen Nagykanizsáig halad végig, városunkat is érinti.

A Giro d’Italia megrendezésének egyik fő célja az országimázs növelése. A verseny Zalakaros számára is történelmi jelentőségű, hiszen az egész világ figyelmét az útvonal városaira és látnivalóikra irányítják. Világszerte 5 kontinensen, 198 országban közel 820 millió néző követi élőben az eseményeket.

A világhírű futam kapcsán több kísérő programot is kínál majd városunk. A Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. elsőként a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Kft. által szervezett "Rózsaszín fények éjszakája" kezdeményezéshez csatlakozik, amelynek apropója, hogy aznap kezdődik a virtuális visszaszámlálás, miszerint 100 nap múlva lesz a Giro d’Italia startja.

Ez a nap az olaszok rendezvénynaptárában is kiemelt dátum, január 30-a estéjén több olasz város ikonikus épülete kap rózsaszín megvilágítást. Zalakaros is szeretné átvenni ezt a hagyományt, így aznap estére rózsaszín köntösbe bújik a Zalakarosi Fürdő fogadóépülete és a Termáltó is.

A további programokról és részletekről folyamatos tájékoztatást fogunk adni.

#giro #girohungary2020

a b

vissza