HU
Főoldal » Élménnyel teli ízek Zalakaroson » Zöldfűszeres kéregben sült sertésszűz, dödöllével és erdei gombákkal

Zöldfűszeres kéregben sült sertésszűz, dödöllével és erdei gombákkal

2017. 05. 01.
Zöldfűszeres kéregben sült sertésszűz, dödöllével és erdei gombákkal

Hozzávalók

Főételhez:

  • Sertésszűz: 1 db
  • Vaj: 15 dkg
  • Zsemlemorzsa: 3 ek.
  • Fokhagyma: 2 db
  • Só, bors,
  • Friss rozmaring,
  • Kakukkfű,
  • Majoránna,
  • Petrezselyem zöld.

Dödölléhez:

  • Burgonya: 2 db
  • Liszt, só, szerecsendió
  • Vöröshagyma 1 db
  • Vaj
  • Gombákhoz
  • Olívaolaj
  • Vaj
  • Friss rozmaring
  • Kakukkfű,
  • Só, bors
  • Erdei gombák

Recept

A sertés szűzfilét sózzuk, borsozzuk majd egy serpenyőben előkérgezzük, zöld fűszereket egy turmix segítségével zsemlemorzsával össze turmxoljuk. Az előkérgezett húst tojássárgájába forgatjuk, majd a zöld fűszeres morzsába. Sütőbe 180 fokon rózsaszínre sütjük.
A hús visszamaradt zsiradékában, finomra vágott vöröshagymát futtatunk meg hozzáadjuk az erdei gombákat és egy kis húslevessel mártást készítünk belőle. Dödöllét a hagyományos módon elkészítjük: vízben feltesszük főni a burgonyát, ha megfőtt, fele vizet leöntjük róla. Majd összetörjük a burgonyát. Tűzön hagyva, hozzáadjuk a lisztet és kidolgozzuk. Az elkészült dödöllét formázzuk és egy serpenyőben pirosra pirítjuk.

letöltés

vissza