HU
Főoldal » Hírek » Zöldül, virágosodik a termáltó környéke

Zöldül, virágosodik a termáltó környéke

2016. 04. 28.
Zöldül, virágosodik a termáltó környéke

Már látogatható a termáltó és környéke, a tanösvény, a felnőtt- és gyermekjátszótér a városban élők és az ide látogató vendégek nagy örömére.

Mind a turisták, mind a helybéliek kedvenc helyévé lépett elő a város új létesítménye, mely környezetében is egyre szebb látványt nyújt.

A termáltóba a tavalyi évben vízinövényeket telepítettek, az idei évben a tavat körülvevő ökopartot építették ki, melynél térköves és kavicsos sétányok kiépítése valósult meg, a virágágyakba évelő növények, a parkokba fák kerültek, megtörtént a füvesítés, és éger csemetékből „megépült” a labirintus is. Utóbbi esetében természetesen némi türelemre lesz még szükség, hogy a növények felcseperedhessenek és valódi labirintust képezzenek.

A város új szabadidő központjának mindennapi gondozása, a tó és a kapcsolódó létesítmények, így a parkoló, az aktív pihenőpark, a sétány, a vízi kalandpálya, a fények meditációs tere, az információs táblák karbantartása, a zöld felületek, dűnék, a virágfelületek, fák öntözése, ápolása, vegyszerezése, tápanyag visszapótlása, téliesítés,  a jövőben a KAROS-PARK Kft. feladata lesz. A parkfelületek központi részére automata öntözőrendszer került, mely az ápolt pázsit- és virágfelületek gondozásában nagy szerepet játszik. A vendéglátó egység mellett nyilvános illemhely működik, melyben pelenkázó helyiséget is kialakítottak, gondolva a kisgyermekes családokra.

A tó és környezetének bejárása, ellenőrzése, a feladatok elvégzése az év minden napjára ad feladatot a KAROS-PARK Kft-nek.

A mi dolgunk csupán annyi, hogy óvjuk és vigyázzuk ezt a parkot, mely a növények növekedésével mind pompásabb látványt nyújthat mindannyiunk számára.

Forrás: Zalakarosi Krónika

vissza