HU
Főoldal » Hírek » Zsiga Csaba és az Iron Bike Zalakaroson

Zsiga Csaba és az Iron Bike Zalakaroson

2020. 07. 14.
Zsiga Csaba és az Iron Bike Zalakaroson

Egyedülálló sportteljesítmény, turisztikai küldetés és beteg gyermekek gyógyításának támogatása – így foglalhatjuk össze a fonyódi Zsiga Csaba elmúlt hetét, melynek Zalakaros is részese lehetett.

A sportoló arra vállalkozott, hogy egy hét leforgása alatt 2020 kilométert teker le, útja során meglátogatva és a hazai közönség előtt bemutatva országunk izgalmas vidékeit, nevezetességeit, városait, s nemes vállalásként daganatos gyermekek gyógyításához szükséges készülékre gyűjt támogatást, és hívja fel erre a figyelmet. Az Iron Bike 2020 kihívásokkal teli történéseit, a bringazas.hu portálon követhettük, helyszíni riportokkal és élő bejelentkezésekkel.

Zsiga Csaba maga is daganatos beteg, melanomája miatt 12 alkalommal műtötték és kezelték már, de betegsége ellenére Csaba folyamatosan extrém sportcélokat teljesít. Ezek között is egyedülálló az Iron Bike, melynek során 7 nap alatt, napi átlag 300 kilométert teljesítve tesz meg 2020 kilométert a sportember.

Július 12-én Zalakarosra is ellátogatott Zsiga Csaba és az Iron Bike csapat, ahol a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft és a Zalakarosi Fürdő fogadást szerveztek Csaba tiszteletére. A város elején bringás „küldöttség” várta Csabát, hogy a Zalakarosi Fürdő fogadóépülete elé együtt kerékpározzon vele. A kíséret tagjai voltak: Jankovics Ferenc és Karádi Szabolcs a Teker Egyesület képviselői, Végh Andor önkormányzati képviselő, Kovács Szabolcs, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, Szekeres Éva, a Zalakarosi Fürdő marketing vezetője, valamint a sajtó munkatársai.  

A csapat egy tiszteletkört tett a ZeneKaros rendezvényen, az ottani közönség hatalmas tapssal tisztelgett a nem mindennapi sportteljesítmény és a küldetés előtt, majd a fürdő előtt felállított jelképes célkapunál Novák Ferenc polgármester és Podlovics Péter, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója fogadta a sportolót. Mindketten méltatták kerékpáros és emberi teljesítményét, kiemelve, hogy Zalakaros, mint az egészség városa, maximálisan támogatja az ilyen jellegű célok megvalósítását.

A méltó fogadás ezzel nem ért véget, hiszen a sportoló tiszteletére és a támogatás jelenként a fürdő másnap egy órával korábban kinyitott, hogy a kerékpáros kipróbálhassa a zalakarosi gyógyvíz jótékony hatásait, gyógyító erejét. Ahogyan Csaba fogalmazott: fáradt tagjai a fürdőzés után új erőre kaptak, és bízik benne, hogy Zalakarosra később visszatérve még több gyógyító kényeztetésben lehet majd része.

Cikk: Karosi Krónika

vissza