HU

Kányavári-sziget

A Kányavári-sziget a Kis-Balaton fokozottan védett területe. A szigethez kiépített út vezet, melynek végén parkoló fogadja az autóval ideérkezőket. A kis szigetre egy különleges fahídon át érkezünk. A szigeten a Búbos Vöcsök tanösvényt alakította ki a Nemzeti Park Igazgatósága. A 15 állomásból álló tanösvény hossza kb. 1,5 km, egy óra alatt kényelmesen bejárható. Az információs táblák a Kis-Balaton madárvilágát mutatják be.

A sziget közepén egy fából épült madármegfigyelőhelyet találunk, a többszintes kilátótornyot újjáépítették, a hídról jőve, a madármegfigyelő előtti tisztáson balra kanyarodva érjük el pár perces sétával. Délebbre egy idilli réten vadonatúj játszótér is várja a kicsiket. A horgászengedéllyel rendelkezők számára horgászási lehetőség az Újszabar-Zalavár összekötő út, valamint a Kányavári-sziget közvetlen környezetében nyílik. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park területéhez tartozó tanösvények egész évben szakvezetés nélkül látogathatók, beleértve a Kis-Balaton tájegységen, a Kányavári-szigeten a Búbos Vöcsök tanösvényt is.

2021. április 1-től a Kányavári-szigetre való belépés díjköteles!
Belépőjegy árak:
Felnőtt: 300.-Ft/nap
Nyugdíjas: 200.-Ft/nap
Gyermek 18 éves korig: 200.-Ft/nap
6 év alatti gyermekek és mozgáskorlátozottak részére a belépés díjtalan!
A belépőjegy megvásárlásával a szigeten lévő infrastruktúra használata (parkolás, mosdók) díjmentes, igénybe venni 9-18 óra között lehetséges.
Kérjük a szigeten tartózkodókat a fennálló járványügyi előírások maradéktalan betartására.

Megközelítés: a Balatonmagyaródot és Sármelléket összekötő műútról tábla jelzi a letérőt a Kányavári-szigethez.

Elérhetőségek: