HU
Főoldal » Turisztikai » Befejeződött a Szőlőhegyi Piknik projekt

Befejeződött a Szőlőhegyi Piknik projekt

2022. 09. 29.
Befejeződött a Szőlőhegyi Piknik projekt

A Szőlőhegyi Piknik projekt fő célja igényes, jó minőségű turisztikai szolgáltatások bevonásával innovatív, fenntartható, a határon átnyúló, integrált, a meglévő turisztikai infrastruktúrára épülő komplex borturisztikai termék kialakítása volt, amely magába foglalja a természeti és kulturális értékeket.

A projekt részként bevezetett Szőlőhegyi Piknik nevű termékkel a projekt terület fenntartható turisztikai szolgáltatásait, a meglévő kínálatot diverzifikáljuk, így megőrizve a határon átnyúló régió változatos természeti és kulturális örökségét. A „Szőlőhegyi Piknik” nevű korszerű borturisztikai termék igényes, jó minőségű turisztikai elemek integrálásával, innovatív turisztikai infrastruktúrák határon átnyúló összekapcsolásával jött létre.

A turisztikai mágnesek bevonásával a turisztikai szolgáltatókkal együttműködve, hatékony marketing tevékenységgel és az értékesítés támogatásával elősegítjük a turisták számának növelését, meghosszabbítjuk a programterületen töltött időt.

A projekt Zala megyét és Szlovéniában Dobronak községközpont területét fedi le. A tevékenységek a projektterület borászati gócaiban, a kevésbé fejlett vidéki térségekben, a Zalai borvidék településein és Dobronak községben valósultak meg. A meglévő borturisztikai kínálat, néhány kivételtől eltekintve, elszórtan jelenik meg a projektterületen. Ahhoz, hogy komplex és integrált termék jöjjön létre, elengedhetetlen a szolgáltatók együttműködése. A projektpartnerek koordinációja a közvetlen célcsoport tagjai között segíti elő az új borturisztikai termékek létrehozását, a térség vonzerejének növelését.


A Szőlőhegyi Piknik integrált borturisztikai termék kifejlesztésében kihasználtuk a természeti értékekben, kulturális hagyományokban bővelkedő területeket, a kiemelkedő értékű programokat, eseményeket, rendezvényeket, melyek növelik a projektterület ismertségét, vonzerejét, látogató vonzó képességét. Integrált, innovatív, fenntartható, környezettudatos megoldásokat alkalmazó, helyi erőforrásokra építő borturisztikai termékek kialakítása, melyek által a látogatások száma növekszik.

A Szőlőhegyi Piknik borturisztikai termék gerince a Pince és Bornavigátor elem egy összetett, korszerű softver, informatikai program, amely Zalakaroson, Zala megyében és Dobronak körzetében  programláncolatokat alakít ki és mutat be.

https://www.pincenavigator.hu/

Az egyedi fejlesztésű, IOS és ANDROID platformokon elérhető geolokáció alapú webapplikáció, mellyel a turista játékos történetek során, önállóan járhatja be az egyes borturisztikai állomásokat.

A felhasználóknak regisztrálás után lehetőségük nyílik egy QR kóddal ellátott (letölthető) virtuális kártyát igényelni, amellyel a weboldalon lévő különböző szolgáltatóknál vehetik igénybe a feltüntetett kedvezményeket. A user az adott elfogadóhelyeket kedvencént jelölheti, 1-5-ig tartó skálán értékelheti, valós időben figyelemmel kísérheti a nyitvatartási idejét, valamint behivatkozott elérhetőségeket talál, amellyel egy kattintás csupán a kapcsolatfelvétel a szolgáltatóval. Ezt követően az adott szolgáltatót tovább oszthatjuk email, twitter, facebook, linkedlin, pinterest, stumbleupon, whatsApp felületeken.

Az alkalmazás további sajátossága, hogy az oldal tartalma kategóriák alapján szűrhető (pl.: bor fajták, állatbarát helyek, szálláshelyek, stb.). Mindez könnyedén megtehető a digitalizált okostérképen vagy a láblécben található top kategóriák menüpont alatt. Továbbá tartalmazza a behivatkozott sotial media felületeket is.

A projekt keretében bevezetésre került a Szőlőhegyi Piknik rendezvény minden résztvevő településen, bevonva a környék turisztikai szolgáltatói, szezonon kívüli programként a szezonalítás csökkentésével. A projekt és a projektpartnerek számos rendezvényen, vásáron, utazás kiállításon jelentek meg és népszerűsítették a terméket. Képzések, tanulmányok valósultak meg a résztvevő turisztikai szolgáltatók felkészítése érdekében.

A projektmarketing részeként kisfilmek és blogbejegyzések készültek, bemutatva a térség kínálatát, a Szőlőhegyi piknik termék részeit.

A 2018-ban elkezdődött projekt során a projekt fő termékét a Szőlőhegyi piknik rendezvényét és a pincenavigátort sokan megismerték a mind Magyarországon, mind Szlovéniában, bízunk benne, hogy mindezek turisztikai jelentősége a jövőben tovább erősödik.

 

Vezető partner:

Zalai Borút Egyesület

8790 Zalaszentgrót, Bocskai u. 1.

info@zalaiborut.hu   www.zalaiborut.hu

 

Partnerek:

Környezetvédelmi és Idegenforgalmi Intézet

9223 Dobronak, Dobronak u. 297. Szlovénia

turizem@dobrovnik.si www.bukovniskojezero.si

Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft.

8749 Zalakaros, Gyógyfürdő tér 10.

projekt@zalakaros.hu   www.zalakaros.hu

 

A blogbejegyzés az Interreg V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program 2014-2020 támogatásával valósul meg.

 

Szőlőhegyi Piknik

SI-HU 184

vissza