HU

Zalakaros város

Tisztelt Zalakarosiak!

Köszöntöm Önöket településünk honlapján.
Zalakaros a közel 800 éves település büszke múltjára és jelenére.

Karos a történelem folyamán többször vált pusztává, de lakói mindig visszatértek, ragaszkodtak szülőföldjükhöz.
A középkor nehézségekkel teli időszakát követően az 1965-ben megépített fürdő óriási fejlődést hozott az apró zalai falu életében. 

1984-ben nagyközségi, majd 1997-ben városi rangú település 2008-ban kistérségi központtá vált. Virágos és tiszta városunk elnyerte a Virágos Magyarországért mozgalom arany, az európai megmérettetés ezüst minősítését.
Zalakaros hosszú ideje látogatottsága alapján tagja a 10 leglátogatottabb magyarországi településnek, egyike a legkedveltebb Zala megyei fürdőhelyeknek.

Eddig több mint 30 millióan látogattak el hozzánk, ez is jelzi helyünket Magyarországon és Európában.

Kedves Karosiak!

Szeretnénk, ha minden korosztály megtalálná számítását településünkön, élhető és komfortos település lenne Zalakaros, ahol nemcsak vendégeink, hanem polgáraink is jól érzik magukat.

Pozitív beállítottságú, tenni akaró, városunkat és önmagát is tisztelő emberek és közösségeik együttese alapozhatja meg Zalakaros további fejlődését.

Szeressük településünket, tegyünk érte, legyen jó élni Zalakaroson!

Kedves Vendégeink!

Köszöntöm Önöket Zala megye egyik legkedveltebb üdülőhelyén. Virágos,tiszta  és biztonságos településünk számos szolgáltatással várja az idelátogatókat.

Eddig három magyarországnyi ember látogatott el hozzánk, ez jól mutatja, hogy Zalakaros rendelkezik valami olyannal ,amely másnak kevésbé adatott meg:

Európa egyik legjobb gyógyvize, minden generációnak lehetőséget nyújtó, családbarát fürdőnk, amely kikapcsolódást, pihenést nyújt vendégeinknek.

Gasztronómia kínálatunk változatos és egyedi, boraink választéka a helyi speciális fajtáktól a csúcsborokig terjed. Rendezvényeink, programjaink egész évben nyújtanak lehetőséget a kikapcsolódásra.

Szállásaink kínálata az apartmanok mellett a négy csillagos szállodák minden igényt kielégítő szolgáltatásáig terjednek.

A természet változatossága,az erdők,a szőlődombok, a Kis-Balaton völgye páratlan környezetet, tiszta levegőt  nyújt  az idelátogatóknak.

A zalakarosi kínálat  mellett térségünkben olyan látnivalók várják Önöket mint a Kis-Balaton természeti és történeti értékei, Zalavár nevezetességei, a Cirill-Metód emlékmű, a Kápolnapusztai bivalyrezervátum, a Kányavári sziget. Nagykanizsa és Keszthely, a Balaton pedig további szabadidős és kulturális lehetőségekkel várják Önöket!

Látogassanak el hozzánk, szeretettel várjuk!


Novák Ferenc
polgármester

Novák Ferenc - polgármester