HU
Főoldal » Hírek » A 22. születésnapját ünnepelte a város

A 22. születésnapját ünnepelte a város

2019. 07. 19.
A 22. születésnapját ünnepelte a város

Várossá avatásának 22. évfordulóját ünnepelte Zalakaros.

A jeles évfordulóról városunk vezetése és lakói, az önkormányzat testvértelepülései és meghívott vendégei ünnepség keretében emlékeztek meg.

Az egybegyűltek előtt Novák Ferenc polgármester mondott ünnepi beszédet, melyben az elmúlt év eredményeinek felsorolása mellett az idei esztendő egyik legfontosabb, közelgő eseményéről, a város életét meghatározó önkormányzati választásról is szólt, kiemelve: az összefogás, az együttes munka viheti előre Zalakarost, a település további sorsáról pedig a felelős állampolgárok dönthetnek.

-        Fontosnak tartom  a lokálpatriotizmust, a magyarság értékeinek, hagyományainak tiszteletét. Pozitív beállítottságú, tenni akaró, városunkat és önmagát is tisztelő emberek és közösségeik együttese alapozhatja meg Zalakaros további fejlődését – hangsúlyozta.

Erre mutatott rá többek között Manninger Jenő országgyűlési képviselői is, aki Zalakaros turisztikai eredményeit méltatva arra is felhívta a figyelmet: miután a kormányzat kiemelt területként kezeli a turizmust továbbra is, szerepkörénél fogva Zalakaros számos pályázattal, támogatással alakíthatja pozitív irányban jövőjét a következő ciklusban is.

Köszöntötte az ünneplő várost Asperhofen és Olesno polgármestere is, és az ünnepségen adták át a városi kitüntető címeket.

Zalakaros díszpolgárává Benkőné Gulyás Editet választotta a képviselő-testület, több évtizedes tanári, iskola igazgatói és települési képviselői tevékenységének elismeréséül.

Zalakaros turizmusáért és vendéglátásért díjat vehetett át Czimondor Nándor a turizmus és vendéglátás területén végzett évtizedes, kiemelkedő színvonalú munkájának elismeréséül és Molnár Veronika a város turizmusáért végzett kimagasló munkájának elismeréséül.

Zalakaros kultúrájáért elismerésben részesült Bors Mária a település város kulturális életében betöltött kimagasló, önzetlen tevékenységének elismeréséül.

Zalakaros sportjáért díjat kapott Jámbor Balázs a város sportéletében betöltött kimagasló, több mint két évtizeden át a labdarúgás és asztalitenisz területén végzett tevékenységének elismeréséül.

A Kiváló tanuló díjat Balogh Levente kapta, aki elismerését az iskolai tanévzáró ünnepélyen már átvette.  

A városnapi ünnepségen köszöntötték a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Búzavirág csoportot, a tíz esztendős Bottal-fogó együttest, valamint a 25 éves Zöld Ág táncegyüttest, akik műsorral is kedveskedtek a közönségnek.

Az ünnepséget hagyományos módon a sportcentrum területén a civil szervezetek közreműködésével vendéglátás követte, és a város tortáját is felszolgálták, a sütiben ezúttal a sárgabaracknak és a málnának jutott főszerep.

vissza