HU
Főoldal » Hírek » Viharos versengés

Viharos versengés

2019. 06. 25.
Viharos versengés

Szélviharral, zivatarral, felhőszakadással dacolva tették meg az idei Tour de Zalakaros távjainak kilométereit a bringások.

A három napos rendezvény „nulladik” napján, egy horvát-magyar interreg pályázatnak köszönhetően Zalakaros-Krizevci között tették meg – még ragyogó időben – a kilométereket a kerékpárosok, szombaton a Szabadics Ride Company céges kerékpáros futamai zajlottak, a nagy érdeklődésre tekintettel három szakaszban.

A futam utolsó csapatai már mostoha körülmények között tekertek, a vihar lecsapott a Kis-Balaton környékére és alaposan eláztatta a csapatok tagjait.

A vasárnapi nap Kis-Balaton családi túrája előtt sem hagyott alább az esőzés, és ez bizony sok kisgyermekes kedvét – érthetően – visszavetette. A túra azonban így is nagy sikerrel zajlott. A 60 s 137 kilométeres futamokon pedig az elhivatott bringások között fel sem merült az indulás lemondása. Tekertek bizony esőben, sárban, plusz kilométereket is beletéve a távba, ugyanis a lezúduló sárlavina veszélyessége miatt az utolsó pillanatban módosítaniuk kellett a szervezőknek a távok útvonalát.

A biztonság azonban mindennél fontosabb, és a rugalmas szervezésnek köszönhetően komoly sérülések nélkül ért célba minden résztvevő.

- A Tour de Zalakaros a város kiemelt rendezvénye, a több ezer résztvevő az egész országban viszi a város jó hírét – mondta el a sportolókat a rajtnál köszöntő Czirákiné Pakulár Judit alpolgármester. -  Idén először a Horvát-Magyar Interreg pályázatnak köszönhetően pénteken is zajlottak programok. A 0. nap a vártnál sokkal jobban sikerült, óriási sikere volt az esti New level empire koncertnek is, így már folynak az egyeztetések, hogy jövőre újra 3 napos legyen a rendezvény. A versenyre több mint 2000 előnevező jelentkezett, így az esős idő és a viszontagságok ellenére viszonylag sokan részt vettek a futamokon.  A családi túra részvételi aránya a rossz idő miatt jelentősen elmaradt a korábbi évekétől, a gyerekeket jellemzően nem vitték ki az esőbe túrázni. A csapatversenyek között a most először életre hívott termálfürdős települések versenye is nagy sikert aratott, ennek a bővítését is tervezzük jövőre.

A szervező Teker Kerékpáros Egyesület, az önkormányzat, a turisztikai egyesület és a segítők összehangolt munkájának köszönhetően jó emlékekkel távoztak a résztvevők, akik közül a remények szerint sokan visszatérnek jövőre is a Tour de Zalakarosra.

 

vissza